Charts.cz/Fórum/Jak můžu začít investovat do NFT a nezbankrotovat?

Jak můžu začít investovat do NFT a nezbankrotovat?

Slyšel jsem, že NFT je teď velký hit a spousta lidí na tom vydělává, ale zároveň se mluví o tom, jak snadno se dá o peníze přijít. Chtěl bych se tedy zeptat, jak začít s investováním do NFT, aniž bych skončil na ulici. Zaujala mě myšlenka digitálního umění a sběratelských předmětů, ale mám obavy z vysoké volatility a z toho, jak rychle se může trh změnit. Jaký je vlastně nejlepší způsob, jak si udělat přehled o tom, co koupit? Mělo by smysl začít s levnějšími NFT nebo rovnou jít do těch dražších? A co si myslíte o platformách, na kterých se tyto tokeny obchodují? Mám si vybrat nějakou konkrétní nebo je lepší rozložit investice mezi více z nich? Taktéž by mě zajímalo, jestli existují nějaké konkrétní strategie, které by mohly pomoci minimalizovat riziko, třeba sledování trendů nebo analýza předchozích prodejů. Jak si ověřit autenticitu NFT, abych nekoupil něco bezcenného? Přemýšlím také o tom, jaké peníze bych měl do toho vůbec investovat. Je rozumné začínat s malou částkou a postupně zvyšovat investice podle toho, jak budu získávat zkušenosti? Budu vděčný za všechny tipy a rady od někoho, kdo už v této oblasti nějakou dobu působí. Děkuji!

195 slov
2 minut čtení
10. 4. 2024
Věra Trnková
Věra Trnková

Něco k tomu investování do NFT. Nejlepší cesta je začít s menší částkou, abys neměl pocit, že riskuješ všechno. Sběratelská digitální umění jsou fajn, ale trh je fakt hodně volatilní. Zkus se nejdřív podívat na levnější NFT, než skočíš do dražších, tím si uděláš přehled bez velkého rizika. Sleduj trendy a analyzuj prodeje, to ti může hodně napovědět. Co se platforem týče, rozložit investice mezi víc z nich je rozumný krok - opřít se o jednu platformu může být riskantní. Ověření autenticity je důležitý - koukej na historii prodeje, popis a komunitu kolem projektu. Nezapomeň, že investování do NFT je spíš spekulace, takže se připrav na to, že můžeš i prodělat. Takže začínej pomalu a uč se za pochodu.

119 slov
1.2 minut čtení
9. 9. 2024
Barbora Vorlová
Barbora Vorlová

Investování do NFT může být zábavné, ale fakticky dost riskantní. Začít s levnějšími NFT je asi rozumný krok – tak si osaháš trh, nebudeš hned krachovat a můžeš poznat, co se ti líbí. Sledování trendů a analýza prodejů ti pomůže orientovat se, co je teď žádané. Vždycky je dobrý mít na paměti, že cena NFT může hodně kolísat a to se může stát ze dne na den.

Pokud jde o platformy, zkus začít s pár hlavními jako OpenSea nebo Rarible. Rozložit investice mezi více platforem není špatný nápad, ale zas to nemusíš přehánět. Ověřit autenticitu NFT je klíčový – koukej na historii prodeje a reputaci umělce nebo tvůrce.

Co se týká peněz, jasně, začni s malou částkou a podle zkušeností to zvyšuj. Nikdy neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit. Hlavně si dej pozor na emoce při investování a snaž se nepanikařit. Je to o trpělivosti a učení se z chyb.

150 slov
1.5 minut čtení
3. 9. 2024
Filip Hradil
Filip Hradil