Jak správně rozložit investice, aby byl riziko co nejnižší?
Chtěl bych se zeptat, jak vlastně správně rozložit své investice, abych minimalizoval riziko. Je mi jasné, že se říká, že diverzifikace je klíčem, ale co to přesně znamená v praxi? Mám na mysli třeba investice do akcií, dluhopisů, nemovitostí a možná i nějaké kryptoměny. Jaký by měl být poměr mezi těmito různými typy aktiv? A co třeba investice do fondů? Je lepší mít více různých fondů nebo se soustředit na pár vybraných? Myslím si, že je důležité mít dobrý mix aktiv a zároveň se vyhnout tomu, aby člověk přišel o všechno v případě, že některé z těchto investic selžou. Jaké máte zkušenosti s různými strategiemi rozložení investic? Jaké faktory bych měl vzít v úvahu při rozhodování o tom, kolik investovat do každého z těchto typů? A co se týče časového horizontu - jak to ovlivňuje rozhodování o rozložení investic? Pokud plánuju investovat na dlouhou dobu, mám se zaměřit na jiné možnosti než když chci investice použít už za pár let? Všechny tyto otázky mě trápí a jsem zvědavý na vaše názory a rady. Děkuju!