Charts.cz/Fórum/Které rychle rostoucí firmy v technologiích mají potenciál?

Které rychle rostoucí firmy v technologiích mají potenciál?

Myslím, že teď je dobrý čas zamyslet se nad tím, jaké technologické firmy by mohly v blízké budoucnosti zazářit. Všude kolem nás se mluví o umělé inteligenci, cloudových službách, internetovém věcí a dalších trendech, které opravdu hýbou světem. Zajímalo by mě, které konkrétní firmy si myslíte, že mají nejlepší šanci na rychlý růst? Už jste slyšeli o nějakých nových startupech nebo etablovaných společnostech, které by mohly překvapit investory svými inovacemi? A co takhle oblast kybernetické bezpečnosti? Já mám pocit, že s těmi neustálými útoky a hrozbami se to stává stále důležitější. Je fajn mít přehled o tom, jak se vyvíjí trh s technologií a kdo má skutečný potenciál. Přemýšlel jsem třeba i o firmách zaměřených na obnovitelné zdroje energie nebo na zdravotní technologie. Myslíte si, že by to mohlo být zajímavé místo pro investice? Co říkáte na firmy, které se zabývají vývojem softwarových řešení pro vzdálenou práci? Je to podle vás trend, který tady zůstane? Které společnosti vám připadají jako nejperspektivnější a proč? Jaké máte zkušenosti s investováním do tech startupů? Každý názor a zkušenost by byly super. Díky!

179 slov
1.8 minut čtení
29. 10. 2022
Petra Malá
Petra Malá

Jo, tohle je super téma. V technologiích se teď děje fakt hodně. Myslím, že firmy jako Snowflake a Databricks mají obrovský potenciál v oblasti datové analýzy a cloudových řešení. A co se týče umělé inteligence, tak OpenAI nebo třeba Stability AI určitě stojí za pozornost, jejich inovace v oblasti strojového učení jsou fakt zajímavý.

Kybernetická bezpečnost je další velkej hit, firmy jako CrowdStrike nebo SentinelOne nabízejí skvělý služby, hlavně s tím, jak se zvyšuje množství útoků. Taky bych se podíval na start-upy zaměřený na vzdálenou práci – něco jako Notion nebo Miro se ukazuje jako důležitý nástroje.

A v oblasti obnovitelných zdrojů energie? To je rozhodně trend, co tady bude ještě dlouho. Firmy jako Tesla nebo nové start-upy v solární energii by mohly překvapit. Takže souhlasím, je dobrý mít přehled o tom, co se děje na trhu a kde by mohly být příležitosti k investicím.

145 slov
1.5 minut čtení
4. 8. 2023
Olga Štěpánová
Olga Štěpánová

Taky si myslím, že teď je skvělej čas sledovat technologie. Z těch rychle rostoucích firem mě zaujal třeba Zoom, i když už je dost známej, tak jejich platforma pro online schůzky má pořád potenciál. Další zajímavé firmy jsou v oblasti AI, jako třeba OpenAI nebo různé startupy zaměřující se na automatizaci a strojové učení. Kybernetická bezpečnost je teď fakt důležitá, takže firmy jako CrowdStrike nebo Splunk by mohly mít skvělou budoucnost. Co se týče zdraví, tak technologie pro telemedicínu rostou jak z vody, takže něco jako Teladoc může být taky zajímavý. A rozhodně souhlasím, že softwarová řešení pro práci na dálku budou mít trh ještě dlouho, takže firmy zaměřený na produktivitu a kolaboraci mají šanci. Klidně sledujte nové startupy na platformách jako Y Combinator. Investování do tech startupů může bejt riskantní, ale když se trefíte do správného vlaku, tak to může přinést slušný výnosy. Důležitý je mít přehled a sledovat trendy.

151 slov
1.5 minut čtení
19. 11. 2024
Radka Vaníčková
Radka Vaníčková