Jaké ETF jsou nejlepší pro investování v nejistých obdobích?
V poslední době se stále častěji setkávám s nejistotou na trhu a přemýšlím, jakým způsobem investovat, abych co nejlépe ochránil své úspory. Mám pocit, že investice do ETF by mohly být zajímavou volbou, ale jaké konkrétní ETF by měly smysl, zejména když se situace ve světě zdá být tak nestabilní? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké specifické fondy, které by mohly nabídnout lepší ochranu před volatilitou a riziky spojenými s ekonomickými krizemi. Mohli byste mi doporučit nějaké ETF, které historicky lépe přežily těžké časy nebo které mají pověst stabilních a konzervativních investic? Chtěl bych se také dozvědět, jaké sektory nebo oblasti by měly být prioritou při výběru těchto ETF. Je lepší zaměřit se na oblasti jako jsou zdravotnictví nebo technologie, nebo je třeba uvažovat i nad něčím jiným? Jaký je váš názor na zahraniční versus domácí ETF v této souvislosti? A nakonec, jak důležitá je diverzifikace v rámci portfolia ETF během krizových období? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti s tímto tématem.