Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší typy NFT k investici teď?

Jaké jsou nejlepší typy NFT k investici teď?

Zajímá mě, jaké jsou nejlepší NFT, do kterých bych mohl investovat v současné době. Vím, že trh s NFT roste a je tu spousta možností, ale nevím, na co se zaměřit. Slyšel jsem o různých typech jako jsou umělecká díla, herní předměty nebo dokonce virtuální nemovitosti, ale nejsem si jistý, co by mohlo mít největší potenciál v blízké budoucnosti. Myslíte si, že by stálo za to investovat do NFT spojených s uměním od nových umělců, nebo radši zvolit něco tradičnějšího jako jsou známá jména a projekty? Také by mě zajímalo, jestli má smysl investovat do NFT v rámci herních platforem, kde se dají nakupovat a prodávat různé herní itemy. A co třeba virtuální realitní projekty? Máte někdo zkušenosti s tímto typem investic a co byste doporučili jako nejvíc perspektivní? Jakým způsobem se dají zjistit aktuální trendy a které projekty by mohly být na vzestupu? Chtěl bych se dostat do světa NFT s nějakým rozumným zázemím a dobře promyšlenou strategií. Děkuji všem za tipy a názory!

165 slov
1.7 minut čtení
8. 2. 2024
Marie Pechová
Marie Pechová

Takže, co se týče investic do NFT teď, já bych se zaměřil na pár věcí. Umělecká díla od nových umělců můžou mít velký potenciál, pokud se chytnou a dostanou do povědomí, ale zase je to riskantní. Tradiční jména jako Beeple nebo Pak mají jistotu, ale už jsou dražší. Pak tady máme herní NFT, což je super, protože hry jako Axie Infinity nebo Decentraland nabízejí reálnou hodnotu a uživatelskou základnu. Virtuální nemovitosti taky vypadají zajímavě - je to nový trend a lidi si to začínají uvědomovat. Aby ses dostal k aktuálním trendům, sleduj sociální sítě a komunitní fóra, tam často najdeš info o tom, co frčí. Vždycky to chce udělat nějaký domácí úkol a podívat se na projekty, které mají silný tým a aktivní komunitu. Takže shrnuto: kombinovat umění s herními NFT a sledovat trendy. To by mohlo fungovat.

138 slov
1.4 minut čtení
26. 1. 2025
Martin Jirásek
Martin Jirásek

Hele, co se týče NFT investic, tak to je fakt rozmanité. Umělecká díla od nových umělců můžou mít velký potenciál, pokud se chytí a získají fanoušky. Ale zase známá jména jsou sázka na jistotu. Když jdeš do herních NFT, tak tam to vypadá dost slibně, hlavně pokud máš nějaké oblíbené hry, kde se dají prodávat itemy. To může být hodně lukrativní. Virtuální nemovitosti jsou taky zajímavé, třeba na platformách jako Decentraland nebo Sandbox. Je dobrý sledovat trendy na Twitteru nebo Discordu, kde se to hýbe a lidi sdílí názory na nové projekty. Zkus si udělat průzkum a najít něco, co tě zaujme a má potenciál růst. A nezapomeň na diversifikaci – radši investuj do víc různých typů NFT než jen do jednoho. Držím palce!

124 slov
1.2 minut čtení
18. 1. 2025
Markéta Vejvodová
Markéta Vejvodová