Charts.cz/Fórum/Jak najít NFT, které budou mít v budoucnu hodnotu?

Jak najít NFT, které budou mít v budoucnu hodnotu?

V poslední době se stále více mluví o NFT a jejich potenciálu. Ale jak vlastně najít ty správné NFT, které by mohly v budoucnu získat na hodnotě? Přemýšlím, jestli existují nějaké tipy nebo strategie, které by mi mohly pomoci odhalit skryté poklady v tomto rychle se vyvíjejícím trhu. Je dobré sledovat trendy, nebo se raději zaměřit na konkrétní umělce a jejich práci? Jak moc důležitá je komunita kolem jednotlivých projektů? Vím, že některé NFT jsou spojeny s populárními hrami nebo známými osobnostmi, ale znamená to automaticky, že jejich cena poroste? Co třeba historické aspekty, jako je počet vydaných kusů nebo časový rámec? A co když se objeví nové platformy nebo technologie, které by mohly ovlivnit trh s NFT? Jaký vliv má marketing a propagace na úspěch konkrétních NFT projektů? Mám se bát investovat do méně známých projektů, nebo právě naopak, ty by mohly přinést největší zisk? Hledám rady a zkušenosti od lidí, kteří už mají něco za sebou. Jak jste to udělali vy? Jaké byly vaše nejlepší nákupy a co vás k nim vedlo?

174 slov
1.7 minut čtení
30. 4. 2023
Soňa Růžičková
Soňa Růžičková

Hele, já myslím, že je dobrý začít sledovat trendy v NFT a zjistit, co teď frčí. Spousta lidí se zaměřuje na umělce a jejich styl, takže pokud najdeš někoho, kdo má potenciál, můžeš na tom slušně vydělat. Komunita kolem projektů je taky důležitá – čím víc lidí se zajímá a podporuje projekt, tím větší šance na růst ceny.

Všímám si, že NFT spojený s populárními hrami nebo celebritama obvykle nese větší nárazový zájem, ale ne vždy to znamená stabilní hodnotu do budoucna. Historie projektu, jako je množství vydaných kusů nebo doba existence, může mít velký vliv na to, jak se dané NFT uchytí na trhu.

Nový platformy a technologie? To je v dnešní době fakt těžký říct. Marketing hraje taky velkou roli – pokud je projekt dobře propagovanej a má hezkou prezentaci, lidi to kupujou víc.

A co ty méně známý projekty? Můžou být skvělý investice, ale je třeba mít oči otevřený a dělat si vlastní průzkum. A pak prostě zkusit něco koupit a sledovat, jak to půjde. Tvoje nejlepší nákupy můžou přijít nečekaně – já třeba koupil pár věcí od umělce s malou komunitou a teď se to prodává za slušný peníze. Takže hodně štěstí!

195 slov
2 minut čtení
26. 12. 2024
Rudolf Vítek
Rudolf Vítek

Jo, to je fakt dobrá otázka. Hlavně se zaměř na umělce, jejichž práce tě baví, a sleduj, jak se vyvíjí jejich kariéra. Komunita kolem projektu je taky klíčová – pokud mají silnou a aktivní základnu fanoušků, je to většinou dobré znamení. Trendy hrají velkou roli, ale nesmíš zapomínat na to, že ne všechno, co je populární teď, zůstane cenné. Třeba NFT spojené s populárními hrami můžou mít potenciál, ale nespoléhej jen na to. Historie projektu a omezený počet kusů jsou důležité – čím méně jich je, tím větší šance na zvýšení hodnoty. Sleduj novinky v technologiích a platformách – můžeš narazit na něco revolučního. Co se týče marketingu, ten může udělat hodně, ale někdy i menší projekty s dobrou myšlenkou překvapí. Neboj se zkoušet i méně známé věci – někdy jsou ty nejlepší skryté poklady. Já jsem třeba koupil pár NFT od začínajících umělců a některé z toho šly do stovek procent. Nejde jen o čísla, spíš o intuici a to, co tě osobně oslovuje.

165 slov
1.7 minut čtení
27. 5. 2024
Stanislav Rada
Stanislav Rada