Co jsou to NFT a jak s nimi mohu začít obchodovat?
Mám takový dotaz ohledně NFT, protože se o nich teď hodně mluví a já bych chtěl vědět, co vlastně jsou. Rozumím tomu, že jde o nějaký druh digitálního majetku, ale co přesně to znamená? Jak fungují tyto tokeny na blockchainu a proč jsou tak populární? Vím, že se dají kupovat a prodávat, ale jak vlastně začít s obchodováním? Potřebuji nějakou speciální peněženku nebo platformu? Kde najdu ty správné NFT k nákupu? Zajímají mě i ceny – jak se stanovují a proč jsou některé digitální obrázky nebo videa tak drahé? Můžu si třeba vytvořit svoje vlastní NFT a jak na to? Jaké jsou rizika spojená s investováním do NFT? Mám strach, že bych mohl o všechno přijít. Je dobré mít nějaké znalosti o kryptoměnách, nebo stačí mít jen chuť experimentovat? Jakou strategii bych měl zvolit pro úspěšné obchodování s těmito tokeny? A co když chci nakupovat NFT jako investici do budoucna – jak poznám, které z nich mají potenciál růst a které jsou jen módní záležitostí? Hrozně rád bych dostal nějaké rady od těch, co už s NFT mají zkušenosti. Děkuju moc!