Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší NFT projekty, do kterých mohu investovat?

Jaké jsou nejlepší NFT projekty, do kterých mohu investovat?

V poslední době se hodně mluví o NFT a já bych se chtěl podělit o své myšlenky ohledně nejlepších projektů, do kterých bych mohl investovat. Je to pro mě celkem nová oblast a jsem trošku zmatený tím, co všechno se nabízí. Vím, že existuje spousta různých projektů, od uměleckých děl až po virtuální pozemky a herní předměty. Jak vlastně vybrat ten správný? Slyšel jsem o některých populárních platformách jako OpenSea nebo Rarible, ale nevím, jestli je to ta správná cesta. A co si myslíte o projektech jako Bored Ape Yacht Club nebo CryptoPunks? Opravdu stojí za to do nich investovat, nebo je to jen momentální trend? Jaké máte zkušenosti s investováním do NFT? Mohli byste doporučit nějaké konkrétní projekty, které by mě mohly zajímat? Zajímalo by mě také, jaké faktory bych měl brát v úvahu při výběru? Například co je lepší - hledat projekty s vysokým potenciálem na zhodnocení nebo se soustředit na projekty s dobrým komunitním zázemím? Díky za pomoc, opravdu bych ocenil jakékoli tipy nebo rady. O této oblasti toho moc nevím a rád bych udělal informované rozhodnutí.

180 slov
1.8 minut čtení
14. 7. 2023
Eva Havlíková
Eva Havlíková

No, tak s těma NFT je to fakt ošemetný. Bored Ape Yacht Club a CryptoPunks jsou teďka hodně hype, ale to neznamená, že se do nich musíš cpát. Pokud chceš investovat, doporučuju se podívat na projekty, co mají silnou komunitu a nějaký reálný plán za sebou. Většinou platí, že čím víc lidí o projektu mluví a jaký mají úspěchy, tím líp. Zkus třeba projekty jako Art Blocks nebo World of Women, ty mají dobré zázemí a vypadá to, že s tím budou pokračovat. A taky nezapomeň prozkoumat, jaké technologie a platformy stojí za těmito projekty. Vždycky je dobrý mít na paměti i rizika a nenechat se unést tím, co je teď trendy. Hlavně nekupuj jen proto, že to má vysokou cenu – měj nějaký plán a nedávej do toho víc peněz, než si můžeš dovolit ztratit.

136 slov
1.4 minut čtení
22. 9. 2024
Vladimíra Matoušková
Vladimíra Matoušková

Takže, pokud jde o NFT, je to dost rozmanité, ale pár projektů fakt vyčnívá. Bored Ape Yacht Club a CryptoPunks jsou jako ty nejznámější a mají solidní komunitu. Tohle vypadá jako bezpečná sázka, ale ceny už jsou dost vysoký, takže otázka je, jestli chceš investovat do něčeho tak drahýho. Pak je tu třeba Art Blocks, co prodává generativní umění - to má taky velký potenciál.

Když vybíráš projekty, zaměř se na to, jak aktivní je komunita a jestli mají nějaký plán do budoucna. Sleduj sociální sítě a fóra, kde se lidi o těchto projektech baví. Hodně projektů umí rychle ztratit na hodnotě, takže se nedívej jen na krátkodobý trendy, ale i na dlouhodobou udržitelnost. A jestli víš, co děláš nebo máš nějaké tipy od lidí s většími zkušenostmi, tak to dej do kupy a investuj jen tolik, kolik si můžeš dovolit ztratit. To je nejdůležitější.

145 slov
1.5 minut čtení
26. 8. 2024
Bedřich Machač
Bedřich Machač