Mění smart kontrakty způsob, jakým se daní příjmy z kryptoměn?
Zajímalo by mě, jestli smart kontrakty nějakým způsobem ovlivňují to, jak se daní příjmy z kryptoměn. Představte si, že máte nějaké tokeny nebo kryptoměny, a ty jsou automaticky spravovány pomocí smart kontraktů. To znamená, že se transakce uskutečňují bez potřeby třetí strany. Mám na mysli, jestli to může změnit pohled státních orgánů na zdanění těchto příjmů. Jak se vlastně určuje, kdy a kolik daně bych měl platit, když podnikám v oblasti kryptoměn a využívám tyto technologie? Pokud učiním transakci skrze smart kontrakt a ta je automatizovaná, je stále potřeba ji hlásit tak, jako u tradičních obchodů? Co když se aktivita odehrává mimo můj dohled díky těmto automatizovaným systémům? Mohou tyto technologie přinést nějaké nové výzvy pro daňové úřady? Je vůbec jasné, jak by se měly danit příjmy generované prostřednictvím decentralizovaných aplikací, které fungují na základě smart kontraktů? Jaké jsou zkušenosti jiných investorů v této oblasti? Myslíte si, že je potřeba vytvořit nové směrnice nebo pravidla pro zdanění těchto moderních přístupů k obchodování s kryptoměnami?