Měly by se NFT považovat za bezpečnou investici?
Zajímalo by mě, jak to vlastně je s těmi NFT. Jsou teď všude kolem nás a já mám pocit, že o nich mluví snad každý. Ale co si o tom vlastně myslet? Měla jsem možnost slyšet různé názory, někteří lidé říkají, že jsou to skvělé investice, které mohou přinést obrovské zisky, zatímco jiní varují před tím, že je to jen bublina, která může kdykoliv prasknout. Je pravda, že některé digitální umění nebo sběratelské předměty byly prodány za miliony dolarů, ale co když ten trh není stabilní a je jen otázkou času, kdy se hodnota těchto NFT zhroutí? Jaká je vlastně likvidita těchto aktiv? A co když se rozhodnu prodat svůj NFT – najdu vůbec někoho, kdo ho chce koupit? Taky jsem slyšela o podvodech a rizicích spojených s tímto trhem, takže bych se ráda dozvěděla více o tom, jak se chránit před ztrátou peněz. Měli bychom NFT vůbec považovat za bezpečnou investici? A co třeba kontraindikace – existují nějaké důvody, proč by se do toho nemělo investovat? Kde začít a na co si dát pozor? Myslím, že se v tomhle světě ještě dost orientuji špatně a ráda bych získala nějaké rady nebo zkušenosti od těch, kteří už do NFT investovali. Jaké máte názory na tuto problematiku?