Jak může blockchain chránit moje osobní data?
Zajímalo by mě, jak vlastně funguje ta technologie blockchain, která se teď všude skloňuje, a jak může pomoci ochránit moje osobní data. Slyšel jsem, že je to nějaký bezpečný způsob ukládání informací, ale nejsem si úplně jistý, co to přesně znamená. Mám na mysli konkrétně to, jak by blockchain mohl zabránit tomu, aby mi někdo ukradl identitu nebo se dostal k mým citlivým údajům. Vždycky jsem měl strach z toho, že moje data jsou na internetu snadno dostupná pro různé hackery nebo firmy, které s nimi mohou manipulovat. Víte někdo, jestli díky blockchainu může být moje osobní informace lépe zabezpečená? Jak to vlastně funguje v praxi? Může mi to pomoct víc než tradiční způsoby ochrany dat? A co když se něco stane, jak se dá v takovém případě můj blockchain zabezpečit? Také by mě zajímalo, jestli už některé společnosti začaly tento způsob ochrany dat používat a jaké mají s tím zkušenosti. Jaké jsou výhody a nevýhody použití blockchainu pro ochranu osobních údajů? Je to něco, co by mohlo být pro mě jako běžného uživatele přístupné a užitečné? Děkuju za všechny názory!