Co je to výnosová křivka a jak ji mohu použít pro investice?
Zajímalo by mě, co přesně je výnosová křivka? Slyšel jsem, že to hraje důležitou roli v investicích, ale nejsem si úplně jistý, co to vlastně znamená. Jaké informace mi může poskytnout ohledně různých investičních příležitostí? Mám pocit, že se to nějakým způsobem vztahuje k úrokovým sazbám a možná i k predikci ekonomického vývoje, ale nevím, jak to všechno spojit dohromady. Mohu například pomocí výnosové křivky lépe pochopit, které akcie nebo dluhopisy by mohly být zajímavé pro investice? A jak se mění výnosová křivka v závislosti na ekonomických podmínkách? Zajímalo by mě také, jak ji mohu vlastně využít pro plánování vlastního portfolia, jestliže bych třeba chtěl investovat do nemovitostí nebo do kryptoměn. Je to nějaký nástroj, který je dostupný pro každého investora, nebo potřebuju nějaké speciální znalosti? A co znamená, když je výnosová křivka invertovaná? To všechno jsou otázky, které mě trápí a rád bych dostal nějaké odpovědi, abych mohl lépe porozumět tomu, jak výnosová křivka funguje a jak ji mohu využít pro své investice.