Jak kombinovat technickou a základní analýzu při investování?
Zajímá mě, jak správně zkombinovat technickou a základní analýzu při investování, protože slyším od různých lidí různé názory na to, co je lepší a jak to vlastně funguje. Mám pocit, že oba přístupy mají své výhody a nevýhody, ale jak je to nejlepší využít v praxi? Technická analýza se mi zdá skvělá pro sledování cenových pohybů a trendů, ale pak je tu ta základní analýza, která se zaměřuje na fundamentální hodnotu společnosti. Jak by tedy mohla jedna metoda podpořit druhou? Například, když zjistím, že akcie nějaké firmy mají dobré fundamenty, měl bych se dívat na technické ukazatele, abych našel ideální čas na nákup? A co když technická analýza ukazuje bearish signály? Jak v tom případě vyhodnotit situaci? Možná bych měl hledat nějakou strategii nebo systém, který by mi pomohl efektivně kombinovat tyto dvě metody, ale vůbec nevím, kde začít. Je nějaký konkrétní postup nebo pravidla, kterými bych se mohl řídit? Jaké nástroje nebo software byste doporučili pro lepší analýzy? Jaké jsou vaše osobní zkušenosti s kombinováním těchto dvou přístupů? Těším se na vaše rady a tipy.