Jak moc by mělo být ETF v mé investiční strategii?
Mám takový dotaz, který mi vrtá hlavou už delší dobu ohledně investování do ETF. Na internetu se toho píše dost a já se snažím zjistit, kolik různých ETF bych vlastně měl mít ve svém portfoliu, aby to bylo dobře diverzifikované. Vím, že diverzifikace je klíčová, aby se minimalizovalo riziko a já se snažím vyvarovat toho, abych vsadil všechno na jednu kartu. Ale jak to vlastně funguje v praxi? Myslím, že čím více ETF budu mít, tím lépe, ale je to opravdu tak? Zajímalo by mě, jestli existuje nějaké doporučené množství nebo skupiny ETF, které bych měl sledovat. Ať už jde o akciové fondy, dluhopisové nebo třeba komodity. Měla by ta různorodost pokrývat různé sektory a regiony? A co třeba tematické ETF, mají smysl do portfolia zahrnout? Jak bych měl přistupovat k poměru mezi různými typy ETF, abych vytvořil silnou a odolnou investici? Také by mě zajímalo, jestli je lepší mít víc fondů od různých správců nebo se spolehnout na pár stabilních? Jak tedy najít ten správný balanc? Rád bych slyšel názory někoho zkušenějšího v tomto oboru.