Jaký mix aktiv bych měl mít pro stabilní pasivní příjem?
Když se člověk pustí do vytváření pasivního příjmu, často se mu v hlavě honí otázka, jaký vlastně zvolit mix aktiv. Vím, že existuje spousta možností, jako jsou akcie, nemovitosti nebo třeba kryptoměny a NFT. Ale jak to všechno poskládat dohromady? Mám investovat víc do dividendových akcií, které mi mohou pravidelně přinášet nějaké peníze, nebo se zaměřit na nemovitosti, které se dají pronajímat? A co ty kryptoměny? Mám je zahrnout do svého portfolia, i když je to dost riskantní? Jak moc by měl být můj mix diverzifikovaný? Je lepší mít hodně různých typů aktiv, nebo se soustředit na pár osvědčených? Chci mít stabilní příjem, ale zároveň nechci být na jedné kartě. Jaké jsou vaše zkušenosti a tipy? Chtěl bych slyšet názory od vás, co už máte něco našetřeno a víte, jak to funguje. Jaký poměr mezi různými aktivy byste doporučili pro někoho, kdo chce mít nějaký pravidelný příjem a zároveň si udržet přehled o svých investicích? Je možné dosáhnout stabilního příjmu bez toho, abych musel pořád sledovat trhy a bát se o své peníze? Děkuju za jakékoliv rady.