Jak začít investovat do NFT a na co si dát pozor?
Zajímá mě, jak vlastně začít s investováním do NFT. V poslední době se o tom hodně mluví, ale já vůbec nevím, kde začít. Jaké platformy jsou nejlepší pro nákup NFT? Mám si vybrat nějaké konkrétní umělce nebo projekty, které jsou populární, nebo je lepší hledat něco méně známého, co by mohlo mít potenciál? A co se týče ceny – jak zjistím, jestli je cena rozumná? Slyšel jsem, že některé NFT se dají koupit doslova za pár dolarů, ale stejně tak i za miliony. Jak poznám, jestli do toho mám jít? Potom tu jsou otázky ohledně bezpečnosti – jak se chránit před podvody a ztrátou peněz? Mám si vytvořit peněženku na kryptoměny a jak ji zabezpečit? A co když chci prodat NFT, které jsem koupil? Jak to funguje? Je nějaký specifický čas na prodej nebo je to čistě na mně? Nebo je lepší držet NFT dlouhodobě v naději, že jejich cena poroste? Rád bych se dozvěděl i o poplatcích spojených s nákupem a prodejem – jsou nějaké skryté náklady, na které bych si měl dát pozor? Celkově mi přijde tenhle svět dost zmatený a rád bych měl nějaký jasnější obrázek o tom, jak začít. Děkuji za tipy a rady!