Na co si dát pozor při výběru správné kryptoměny?
Přemýšlím o investování do kryptoměn, ale mám z toho docela obavy. Je to přece jenom hodně nová a volatilní oblast. Na co bych si měl dávat pozor, když vybírám konkrétní kryptoměnu? Co všechno bych měl zvážit? Slyšel jsem o různých projektech a některé vypadají slibně, ale jak poznat, které z nich jsou opravdu solidní a na kterých bych mohl ztratit? Jak důležitá je technologie za kryptoměnou a její tým? Má smysl se dívat na historické výkony těchto mincí nebo je lepší se soustředit na budoucí potenciál? Měl bych brát v úvahu i komunitu okolo daného projektu? A co regulace a bezpečnost – jak moc by mělo záležet na tom, zda je kryptoměna schválená nějakými úřady nebo má nějakou formu ochrany pro investory? Jaké jsou varovné signály, které by mi měly říct, že to není dobrá investice? Taky přemýšlím, jak velký podíl z mého portfolia bych měl do kryptoměn dát. Je lepší mít rozložené investice nebo se soustředit na pár vybraných mincí? A poslední věc, jak poznám, kdy je vhodný čas koupit nebo prodat? Mám prostě pocit, že to není tak jednoduché, jak se zdá. Doufám, že mi někdo poradí.