Může minulý krach trhu ovlivnit moje investiční rozhodnutí při nákupu kryptoměn?
Když se člověk rozhoduje investovat do kryptoměn, často se mu honí hlavou různá pro a proti. Jednou z věcí, která mě trápí, je, jestli minulý krach trhu může mít nějaký vliv na moje současná investiční rozhodnutí. Pamatuju si, jak se trh propadl a mnoho lidí přišlo o spoustu peněz. Zajímalo by mě, jestli by mě to mělo odradit od toho, abych zainvestoval do nějakých nových altcoinů nebo třeba i do bitcoinu. Jak moc by měly tyto zkušenosti z minulosti ovlivnit můj pohled na trh s kryptoměnami teď? Mám se bát toho, že se to může zopakovat? Ovlivňuje to nějak jinak, když už jsem třeba předtím investoval a zažil ten pád na vlastní kůži? Mohou mít tyto obavy dopad na mou strategii investování a jestli ano, jak moc? Měli byste doporučit nějaké konkrétní přístupy nebo myšlenkové postupy, které by mi pomohly udržet rozumný pohled na trh a nenechat se odradit minulostí? Co myslíte, je lepší prostě zapomenout na to, co se stalo a soustředit se na aktuální trendy, nebo bych měl brát v úvahu historii kryptoměn při svých rozhodnutích?