Je teď dobrý čas investovat do nemovitostí kvůli inflaci?
V poslední době se hodně mluví o inflaci a jejím dopadu na různé investiční možnosti. Mám pocit, že se lidé začínají více zajímat o to, jak ochránit své peníze před znehodnocením. Proto mě zajímá, jestli je teď skutečně dobrý čas investovat do nemovitostí. Slyšel jsem, že nemovitosti jsou tradičně považovány za bezpečný přístav v období rostoucí inflace, ale jak to vypadá ve skutečnosti? Zaznamenal jsem, že ceny nemovitostí neustále rostou, a to i přes celkovou ekonomickou situaci. Je to něco, co by mohlo dál pokračovat, nebo se blížíme k nějaké korekci? Nebo je naopak možné, že investice do realit se stane méně výhodnou kvůli rostoucím úrokovým sazbám? A co nájemné? Když inflace roste, zda se dá očekávat i růst nájemného, což by mohlo být pro investory pozitivní? Jaké jsou obecně výhody a nevýhody investování do nemovitostí právě teď? Je lepší investovat do komerčních nemovitostí nebo spíše do bytů pro pronájem? Jakou strategii byste doporučili pro maximalizaci zisku v této době? Kdo má zkušenost s aktuálním trhem nemovitostí a mohl by poskytnout nějaké užitečné tipy nebo rady? Každopádně bych rád slyšel názory lidí, kteří se v této oblasti vyznají.