Na co si dát pozor při koupi NFT?
Když přemýšlím o koupi NFT, tak se mi honí hlavou spousta otázek. Vím, že je to hrozně trendy a spousta lidí na tom vydělává, ale jak vlastně poznat, co je opravdu dobrý investiční kousek a co je jen přechodná móda? Například, jak ověřit autenticitu NFT? Existují nějaké speciální platformy nebo nástroje, které by mi mohly pomoci zjistit, zda je dané NFT skutečně originální a že ho někdo nevytvořil jako kopii nějakého slavného díla? A co právní aspekty? Je dobré mít nějakou smlouvu nebo potvrzení o vlastnictví? Jak se vlastně tyto věci řeší v případě, že bych měl problém s prodejem nebo pokud by se něco pokazilo? Zajímalo by mě také, jaká jsou rizika spojená s trhem NFT. Může se stát, že cena klesne na nulu nebo že najednou nebude zájem o daný typ digitálního umění? Jak poznám, zda je konkrétní NFT vhodné pro dlouhodobou investici nebo je to spíš bublina, která praskne za pár měsíců? A co komunitní aspekty? Má smysl sledovat, jak aktivní je komunita kolem určitého projektu nebo umělce? Zkrátka by mě zajímalo, co všechno bych měl zvážit před tím, než do něčeho takového investuji.