Co dělat, když mi nabídli podezřelou investici do kryptoměn?
Nedávno mi přišla zpráva od známého, který mi nabídl investici do nějaké nové kryptoměny. Prý je to revoluční projekt, který má obrovský potenciál a výnosy prý budou vysoké. Už jsem slyšel o mnoha podobných nabídkách, ale tohle mi připadá jako další z mnoha podvodů. Jak mám poznat, jestli to je opravdu legitimatní nabídka nebo jen nějaká past? Zkoušel jsem si najít informace na internetu, ale zdá se, že je toho tolik, že nevím, co je pravda a co ne. Jaké signály bych měl sledovat, když dostanu nabídku na investici do kryptoměn? Mám se ptát na nějaké konkrétní detaily nebo je lepší se takovým nabídkám vyhýbat úplně? Co když už jsem do něčeho podobného investoval a teď mám pocit, že jsem naletěl? Jaké kroky bych měl podniknout, pokud cítím, že jsem v nebezpečné situaci? Existují nějaké institucionální zdroje nebo organizace, které by mi mohly pomoci ověřit důvěryhodnost investice? A co bych měl dělat, abych se ochránil před podobnými situacemi v budoucnu? Byl bych vděčný za jakékoli tipy nebo rady od lidí, kteří mají zkušenosti s podobnými nabídkami. Každopádně se cítím dost zmateně a nevím si rady.