Jaký je rozdíl mezi hardwarovou a softwarovou peněženkou na Bitcoin?
Když se člověk začíná zajímat o kryptoměny, jednou z prvních věcí, které mu přijdou na mysl, je, jak bezpečně uchovávat své Bitcoiny. Proto často narazí na termíny jako hardwarová a softwarová peněženka. Ale co to vlastně znamená? Jaký je mezi nimi skutečný rozdíl? Mám pocit, že v tom mám trochu zmatek. Vím, že hardwarová peněženka je něco, co vypadá jako malý USB klíč a má tu výhodu, že uchovává soukromé klíče offline, takže by měla být víc bezpečná proti hackům a virům. Na druhou stranu softwarová peněženka běží na počítači nebo mobilu a asi je pro mě snadněji dostupná. Ale co když mi někdo ukradne telefon nebo se mi počítač nakazí malwarem? Ztratil bych všechny své Bitcoiny? A taky jsem slyšel, že některé softwarové peněženky jsou webové služby - to mi přijde jako dost riskantní způsob uchovávání kryptoměn. Takže, jak to vlastně je? Kterou peněženku bych měl zvolit, když chci investovat do Bitcoinu? A jak moc si mám hlídat zabezpečení peněženky bez ohledu na to, jestli je hardwarová nebo softwarová? Děkuji za vaše názory a zkušenosti.