Charts.cz/Fórum/Které DeFi projekty byste doporučili koupit na rok 2025?

Které DeFi projekty byste doporučili koupit na rok 2025?

Rok 2025 se blíží a já přemýšlím, jaké DeFi projekty by mohly být zajímavé pro investice. V minulých letech jsme viděli obrovský rozmach decentralizovaných financí a já bych se rád dozvěděl, které projekty podle vás mají potenciál v nadcházejících letech. Myslíte si, že existují nějaké specifické platformy nebo tokeny, které by měly být na radaru investorů? Jaké jsou vaše zkušenosti s různými DeFi protokoly? Měl bych se zaměřit na lending platformy, nebo je lepší orientovat se na dexes? A co yield farming - má smysl do toho investovat? Zajímá mě zejména stabilita a důvěryhodnost projektů, takže pokud máte tipy na projekty, které již prokázaly svou hodnotu a mají perspektivu i do budoucna, budu vděčný. Jaké metriky sledujete při výběru DeFi projektů ke koupi? Děkuji za jakékoli informace a rady!

129 slov
1.3 minut čtení
24. 9. 2022
Magdaléna Vašková
Magdaléna Vašková

No, tak co se týče DeFi projektů, tak já bych určitě sledoval pár velkých jmen, jako je Aave nebo Compound. Ty lending platformy mají docela solidní základnu a už si něco odzkoušely. Pak jsou tu Dexy jako Uniswap, SushiSwap – to jsou známé platformy, kde se hodně obchoduje, takže tam bys mohl najít zajímavé příležitosti.

Yield farming? Jasně, ale buď opatrnej. Někdy to může být dost riskantní a ne každá platforma je stabilní. Klidně se podívej na Curve Finance nebo Yearn Finance – ty mají dobrý reputace. Ale hlavně koukej na jejich tokenomy a jak dlouho už fungujou na trhu.

Při výběru projektů sleduju spoustu metrik – tržní kapitalizaci, objem obchodování, likviditu a taky komunitu okolo projektu. Pokud má projekt aktivní komunitu a pravidelně aktualizuje svůj vývoj, je to pro mě plus.

Snaž se diversifikovat a nedávat všechno do jednoho košíku. Taky si dej pozor na novinky v DeFi prostoru, často se objeví nové protokoly nebo projekty s velkým potenciálem. Držím palce s investicema!

164 slov
1.6 minut čtení
28. 3. 2024
Viktor Sýkora
Viktor Sýkora

Když se díváš na DeFi projekty na rok 2025, doporučil bych se zaměřit na ty, co už mají nějakou historii a fungují dobře. Například Uniswap a Aave jsou solidní jména v DEXes a lending platformách. Oba už prokázaly stabilitu a mají slušnou uživatelskou základnu. Pak je tu třeba Curve Finance, fakt dobrý pro stablecoiny a yield farming.

Yield farming má smysl, pokud víš, co děláš a vybíráš projekty s dobrou bezpečností, protože tam je hodně rizika. Sleduj hlavně TVL (total value locked), likviditu, a komunitu kolem projektu. Metriky jako roční návratnost (APR) můžou být fajn, ale pozor na příliš vysoké výnosy, to může být signál k varování.

Celkově bych si dal pozor jen na projekty s dobrou auditem smart kontraktů a aktivními vývojáři. Je dobré mít rozložené portfolio, takže klidně zkus více projektů, ale nezapomeň udělat vlastní průzkum.

137 slov
1.4 minut čtení
3. 9. 2024
Jakub Kašpar
Jakub Kašpar