Charts.cz/Fórum/Které akcie nejvíc klesly tento týden?

Které akcie nejvíc klesly tento týden?

V posledních několika dnech jsem si všiml, že akciový trh prochází dost turbulentním obdobím a je zajímavé sledovat, jak se ceny akcií různých společností vyvíjejí. Zajímalo by mě, které konkrétní akcie zaznamenaly největší pokles v tomto týdnu. Mám pocit, že je důležité být v obraze, protože to může mít vliv na strategii investování. Je pravda, že některé sektory jsou teď více zasažené než jiné? Mohli byste mi doporučit nějaké zdroje nebo platformy, kde se o těchto poklesech dozvím více? Také bych rád věděl, jestli tyto poklesy souvisejí s nějakými konkrétními událostmi nebo zprávami na trhu, nebo jestli je to jen součástí většího trendu. Zajímají mě názory a zkušenosti ostatních investorů ohledně těchto změn na trhu. Jaký máte názor na investování do akcií, které právě klesly? Je lepší počkat na stabilizaci nebo investovat nyní s očekáváním potenciálního zisku v budoucnosti? Děkuji za jakoukoli odpověď a vaše postřehy.

146 slov
1.5 minut čtení
30. 11. 2024
František Doležal
František Doležal

Tento týden byly akcie některých technologických firem a energetických společností hodně pod tlakem. Například akcie X a Y klesly až o 10%, což bylo způsobeno špatnými kvartálními výsledky a obavami z budoucího vývoje. Sektory jako technologie a zdravotnictví se zdají být zasažené víc než ostatní, hlavně kvůli změnám v regulacích a rostoucím nákladům na materiály. Doporučuji sledovat stránky jako Yahoo Finance nebo CNBC, kde pravidelně aktualizují zprávy o akciovém trhu. Ty poklesy většinou souvisí s nějakými špatnými zprávami nebo celkovým trendem na trhu, takže to chce hlídat. Co se týče investování do klesajících akcií, určitě je dobrý nápad si počkat na stabilizaci, ale někdy může být výhodné koupit při poklesu, pokud věříš v dlouhodobý růst. Měj oči otevřené a sleduj situaci.

121 slov
1.2 minut čtení
5. 3. 2024
Martina Vacková
Martina Vacková

Nedávno jsem koukal na akciový trh a jasně tam byly nějaké akcie, co dost klesly. Například tech sektor vypadá dost špatně, hlavně firmy jako XYZ a ABC ztratily hodně na hodnotě. Důvod? No, prý to souvisí s vyššími úrokovými sazbami a obavami ohledně ekonomiky. Na Bloomberg nebo Yahoo Finance bys měl najít aktuální info o poklesech, tam mají dobré analýzy.

Co se týče investování do akcií, co klesly, je to dost riskantní. Někteří říkají, že nejlepší je počkat na stabilizaci, ale jiní vidí příležitost, jak koupit levně. Záleží na tom, jestli jsi ochotný riskovat nebo radši počkáš. Takže jo, určitě sleduj trh a příležitosti. Držím palce!

105 slov
1.1 minut čtení
8. 3. 2024
Eva Švandová
Eva Švandová