Jak zjistím, zda je NFT dobrá investice?
V poslední době se stále více mluví o NFT a já si nejsem jistý, jak zjistit, zda je to skutečně dobrá investice. Mám pocit, že hodnota těchto digitálních aktiv se může hodně lišit a není to jako investice do akcií nebo realit. Jaké faktory bych měl vzít v úvahu při rozhodování? Existují nějaké konkrétní ukazatele, podle kterých mohu posoudit potenciál NFT? Například, jak důležitá je umělecká hodnota, nebo třeba historie prodeje podobných NFT? Co když narazím na něco, co vypadá jako skvělý projekt, ale po chvíli se ukáže, že je to spíš bublina? Jak dlouho bych měl čekat na návratnost investice a co dělat, když se mi investice do NFT nevydaří? Měl bych se zaměřit na poptávku po konkrétních umělcích nebo kolekcích? A co ceny? Jak mohu porovnat ceny různých NFT a zjistit, která z nich má nejlepší poměr cena/výkon? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké nástroje nebo platformy, které by mi mohly pomoci sledovat trendy v oblasti NFT. Je dobré mít přehled o komunitě kolem konkrétního projektu? Jak moc důležité jsou recenze a doporučení ostatních investorů? Obecně platí, co všechno bych měl vědět před tím, než se rozhodnu investovat do NFT a jak minimalizovat riziko ztráty?