Které technologie a firmy podle vás porostou do roku 2025?
Zajímalo by mě, jaké technologie a firmy podle vás mají potenciál výrazně růst do roku 2025. Myslím, že je důležité sledovat trendy, které momentálně dominují trhu, a také se zamyslet nad tím, co nás čeká v blízké budoucnosti. Například, co si myslíte o umělé inteligenci a jejím vlivu na různé průmyslové odvětví? Existuje mnoho startupů, které se zaměřují na AI, a některé z nich už teď vykazují zajímavé výsledky. Předpokládám, že se určitě vyplatí věnovat pozornost firmám zabývajícím se automatizací a strojovým učením.
Dále by mě zajímalo, jak na tom jsou technologie jako blockchain nebo internet věcí. Myslíte si, že kryptoměny jako Bitcoin nebo Ethereum budou i nadále růst, nebo naopak zažijeme nějakou korekci? Jak vidíte budoucnost NFT a jejich aplikaci v umění či herním průmyslu? Přijde mi to jako zajímavá oblast s velkým potenciálem, i když je tu hodně spekulací.
Také bych chtěl nadhodit sektor obnovitelné energie. S rostoucími obavami o klimatické změny a přechod na udržitelné zdroje energie se domnívám, že firmy zaměřující se na solární energii nebo elektrická vozidla mohou mít před sebou slibnou budoucnost. Nevíte někdo o konkrétních společnostech, které byste doporučili sledovat?
Slyšel jsem také o pokroku v oblasti biotechnologií a zdravotnických technologií. Jaké inovace v této oblasti byste považovali za zásadní? A co třeba fintech společnosti? Myslíte, že digitalizace financí a vývoj nových platebních metod přinese další příležitosti pro investice?
Chtěl bych slyšet vaše názory na to, které firmy nebo technologie byste tipovali jako vítěze v nadcházejících letech. Jaké faktory berete v úvahu při svých rozhodnutích? Jak vidíte rizika spojená s investováním například do start-upů versus zavedených firem? Budu rád za jakékoli myšlenky či doporučení!