Musím platit DPH při prodeji NFT here?
Zajímá mě jedna věc ohledně prodeje NFT. Když prodávám nějaké digitální umění jako NFT, musím na to platit DPH? Jak to vlastně funguje? Slyšel jsem, že při prodeji různých digitálních aktiv se na to vztahují různé daňové pravidla, ale nejsem si jistý, co přesně to znamená pro NFT. Je to něco jako prodej klasického umění nebo je to jinak? Pokud někdo prodává NFT, může se mu to vyplatit, ale co když pak zjistí, že musí platit vysoké daně? Ještě jsem se nesetkal s nikým, kdo by o tomhle konkrétně mluvil. Mohu se spolehnout na to, že je to osvobozeno od daně, nebo se mi pak může stát, že budu mít problém s finančním úřadem? A co když nakupuji NFT jako investici a chci je později prodat? Změní se něco v tomhle ohledu? Rád bych věděl, jestli je nějaký rozdíl mezi tím, když prodávám NFT jako soukromá osoba versus jako podnikatel. Jaké jsou moje povinnosti a jak se to vlastně počítá? Díky za jakékoli info k tomuhle tématu. Je to pro mě zatím dost šedá zóna a rád bych v tom měl jasno, než se do prodávání NFT pustím.