Charts.cz/Fórum/Jak můžu začít investovat do NFT bez velkých zkušeností?

Jak můžu začít investovat do NFT bez velkých zkušeností?

Zajímám se o investice a slyšel jsem hodně o NFT, ale mám s tím celkem málo zkušeností. Chtěl bych se zeptat, jak vlastně začít investovat do NFT, aniž bych byl expert na kryptoměny nebo digitální umění. O NFT jsem slyšel, že je to něco jako digitální sběratelské předměty, ale jaký je nejlepší způsob, jak se do toho ponořit? Existují nějaké platformy nebo weby, které byste doporučili pro začátečníky? A co vlastně potřebuji k tomu, abych mohl začít – nějakou peněženku na kryptoměny nebo něco jiného? Jaké jsou nejčastější chyby, kterým bych se měl vyhnout, pokud chci investovat do NFT? Jsou tam nějaké konkrétní projekty nebo umělci, na které bych se měl zaměřit? Hrozně mě zajímá možnost pasivního příjmu přes NFT, ale mám strach, že udělám nějakou hloupost a přijdu tak o peníze. Jakou částku bych měl mít k dispozici pro první investice? Je třeba být v kontaktu s komunitou nebo je lepší to nechat na náhodě? Jak dlouho trvá obvykle, než se dá vydělat nějaký zisk? Rád bych se dozvěděl cokoliv, co by mi mohlo pomoct na začátku této cesty do světa NFT.

183 slov
1.8 minut čtení
18. 12. 2024
Eduard Roubal
Eduard Roubal

Když chceš začít s NFT, tak v první řadě si zřiď nějakou kryptopeněženku. Třeba Metamask je dost populární a jednoduchá na použití. Pak si nakup nějaké ethery, protože většina NFT funguje na Ethereum síti. Pak se mrkni na platformy jako OpenSea nebo Rarible, tam najdeš spoustu NFT od různých umělců a projektů.

Co se týče investic, začni s menší částkou, klidně třeba 100-200 dolarů, abys to neměl moc riskantní. Hlavně se vyhnout rychlým investicím do hype projektů bez pořádného prozkoumání. Zjisti si, co dělá daného umělce nebo projekt zajímavým a jestli má nějakou komunitu. Můžeš sledovat sociální sítě nebo fora, aby ses dostal do kontaktu s lidmi v komunitě. To ti může hodně pomoct.

Zisk z NFT není nikdy jistý a může to trvat i měsíce než se něco prodá se ziskem, takže trpělivost je klíčová. A hlavně – pokud to vypadá podezřele nebo příliš dobré na to, aby to byla pravda, radši se tomu vyhni. Hodně štěstí!

157 slov
1.6 minut čtení
25. 10. 2024
Tomáš Bečka
Tomáš Bečka

Začít investovat do NFT není tak těžké, jak to vypadá. První věc, co potřebuješ, je kryptoměnová peněženka, třeba MetaMask, kterou si stáhneš do prohlížeče. K tomu si pak koupíš nějakou kryptoměnu, většinou Ethereum, na burze jako Coinbase nebo Binance. Pak můžeš začít procházet trhy jako OpenSea nebo Rarible, kde se prodávají různý NFT.

Co se týče investic, doporučuji začít s menšími částkami, třeba pár set korun, abys nabral zkušenosti a zjistil, co tě zajímá. Sběratelské umění nebo herní předměty jsou dobrý start. Vyhni se ale hype projektům bez pořádnýho zázemí a vždycky si ověřuj umělce nebo tvůrce, než něco koupíš.

Komunita kolem NFT je důležitá, sleduj Twitter nebo Discord kanály těch projektů a umělců, co tě zajímají. Zisk může trvat různě dlouho, někdy to jde rychle a někdy ne. Hlavně buď opatrnej a nevkládej tam všechny peníze najednou. A pamatuj, že investování do NFT je dost riskantní a můžeš přijít o prachy. Takže rozum do hrsti a hodně štěstí!

158 slov
1.6 minut čtení
16. 10. 2024
Blanka Bláhová
Blanka Bláhová