Jak poznám, které ESG ETF jsou nejlepší pro mojí portfolia?
Zdravím všechny, potřeboval bych radu ohledně výběru ESG ETF pro svoje investiční portfolio. Vím, že investice do fondů zaměřených na environmentální, sociální a správní otázky jsou v poslední době velmi populární a chtěl bych se do nich zapojit. Jenže mě zmáhá tolik možností a informací a nevím, jak se v tom všem vyznat. Jak vlastně zjistit, které ETF opravdu stojí za to? Je dobré se zaměřovat na výkonnost fondu v minulosti, nebo je důležitější koukat na jeho strukturu a co všechno zahrnuje? Rád bych investoval do fondů, které skutečně splňují kritéria ESG a mají pozitivní dopad na svět, ale jak to poznám? Zajímá mě, jestli existují nějaké konkrétní metriky nebo ukazatele, podle kterých bych se měl řídit při výběru. A co třeba náklady na správu těchto ETF? Jak moc to ovlivňuje výnosy? Hledám nějaké tipy nebo rady od lidí, kteří už mají zkušenosti s investováním do ESG ETF. Jaký je váš názor na tyto fondy? Co byste mi doporučili sledovat nebo čemu se vyhnout? Každý názor by byl pro mě cenný, díky moc!