Jaký je nejlepší způsob, jak diverzifikovat své investice do dluhopisů?
Investování do dluhopisů v dnešní době vypadá jako rozumná volba, ale jak to udělat správně? Mám na mysli diverzifikaci. Jaký je vlastně nejlepší způsob, jak rozložit své investice do různých druhů dluhopisů? Je lepší vsadit na státní dluhopisy, nebo se zaměřit na korporátní? A co třeba zahraniční dluhopisy? Je moudré kombinovat různé trhy a měny, nebo je lepší zůstat u domácích investic? Zajímalo by mě také, jaké faktory bych měl zvážit při výběru dluhopisů pro diverzifikaci. Co se týče ratingu, má smysl investovat do dluhopisů s nižším ratingem, pokud nabízejí vyšší výnos? Jak důležitá je likvidita těchto investic a měla bych brát v úvahu i ekonomické cykly? Jak bych měl sledovat výkonnost svých dluhopisových investic a co dělat, když se trh zhorší? Určitě existuje spousta přístupů a strategií, ale jak se rozhodnout, který z nich je ten pravý pro mě? Mám na mysli i otázku poplatků a nákladovosti správy portfolia – jak moc to ovlivňuje moji celkovou návratnost? Budu vděčný za jakékoli doporučení a tipy ohledně toho, jak efektivně diverzifikovat své investice do dluhopisů.