Kde najdu nejlepší ETF s nízkými poplatky na trhu?
Přemýšlím o investování a slyšel jsem, že ETF jsou skvělou volbou pro ty, kdo chtějí diverzifikovat své portfolio bez nutnosti vybírat jednotlivé akcie. Ale teď jsem se zasekl na tom, jaké ETF vlastně vybrat. Hlavně bych rád našel takové, které mají nízké poplatky, protože vím, že vysoké náklady mohou na dlouhodobém horizontu snížit výnosy. Uvědomuji si, že je na trhu spousta možností, ale jak se v tom vyznat? Existují nějaké konkrétní platformy nebo weby, kde bych mohl najít porovnání různých ETF podle poplatků? Zajímá mě také, jestli jsou nějaké doporučené ETF pro začátečníky, kteří se teprve seznamují s investováním. Jaký je rozdíl mezi aktivně spravovanými ETF a těmi pasivními, a jak to ovlivňuje poplatky? Podle čeho vlastně poznám, že ETF má nízké poplatky a co všechno bych měl brát v úvahu při jejich výběru? A co třeba daně? Je něco, co bych měl vědět o zdanění zisků z ETF? Pokud máte nějaké tipy nebo zkušenosti s hledáním těch nejlepších ETF s nízkými náklady, budu moc rád za jakékoli rady. Dík!