Charts.cz/Fórum/Můžou NFT pořád růst, nebo už je to za zenitem?

Můžou NFT pořád růst, nebo už je to za zenitem?

V poslední době se hodně mluví o NFT a jejich potenciálu, ale já mám pocit, že už jsme možná viděli ten vrchol. Přemýšlím, jestli je ještě možné, aby ceny uměleckých děl v podobě NFT rostly jako v minulosti, nebo zda se už blížíme k nějakému vyčerpání trhu. Zaregistroval jsem, že někteří lidé prodávají své NFT za šílené částky, ale co když je to jen bublina, která praskne? Když se podívám na trendy na trhu, občas mám pocit, že zájem o NFT klesá. Je to možné? A co třeba investoři – myslíte si, že stále hledají nové příležitosti v této oblasti, nebo už jsou skeptičtí a raději se zaměřují na jiné investice jako kryptoměny nebo akcie? Zajímalo by mě také, jestli si myslíte, že se objeví nějaké nové inovace v této sféře, které by mohly povzbudit růst cen nebo zájmu o NFT. Přijde mi důležité chápat, jestli je tohle všechno jenom módní vlna nebo jestli má NFT skutečně dlouhodobý potenciál. Jak to vidíte vy?

163 slov
1.6 minut čtení
18. 10. 2021
Roman Hlávka
Roman Hlávka

Tak já nevím, ale mám pocit, že NFT už byly na vrcholu. Je pravda, že v začátcích se to zdálo jako něco nevídaného a lidi kupovali digitální obrazy za miliony. Ale teď? Zájem klesá, spousta lidí je skeptická, investoři se asi radši dívají po kryptoměnách nebo akciích. Jasně, furt jsou tady ti nadšenci, co věří, že to má potenciál, ale už to není takový boom jako před rokem. Myslím, že se trh dostává do fáze, kdy je třeba ukázat skutečnou hodnotu a inovace. Bez toho bude těžký udržet ceny nahoře. Takže osobně tipuju, že je to spíš módní vlna a že nás čeká nějaké to vyčištění trhu. Uvidíme.

108 slov
1.1 minut čtení
1. 12. 2024
Vojtěch Navrátil
Vojtěch Navrátil

Těžko říct, ale myslím, že NFT pořád mají potenciál. Jasně, v poslední době jsme viděli šílené ceny a pak i pokles zájmu, ale to je v cyklech. Lidi se vždycky zase začnou zajímat o nové projekty nebo umělce. Je pravda, že na trhu je víc skepticismu a investoři se dívají i jinam, třeba na kryptoměny nebo akcie. Ale jak to bývá, když se objeví něco opravdu inovativního – třeba nové funkce nebo způsoby využití NFT – tak to může zase rozproudit zájem. Momentálně je asi těžké říct, jestli to byl vrchol, nebo jestli se trh ještě vzchopí. Může to být módní vlna, ale já bych to úplně nezatracoval. Zajímavé projekty a kreativita můžou vždycky překvapit.

115 slov
1.2 minut čtení
31. 7. 2024
Bohumil Jiránek
Bohumil Jiránek