Co dělat s investicemi, když ceny komodit rostou kvůli konfliktům?
V poslední době mě opravdu zajímá, jak se chovat k investicím, když ceny komodit neustále rostou, přičemž za tím stojí různé konflikty a geopolitické napětí. Je jasné, že takové události mají značný dopad na trhy a já si nejsem jistý, co je nejlepší udělat. Mám několik různých investic, včetně akcií a pár ETF zaměřených na komodity, ale teď se obávám, že bych mohl přijít o peníze. Myslíte si, že bych měl své investice rychle přehodnotit? Jaké jsou obecně strategie pro ochranu portfolia v takových situacích? Je rozumné se zaměřit na alternativní investice jako jsou kryptoměny nebo zlato, nebo mám zůstat věrný akciím a čekat na stabilizaci trhu? Co byste doporučili udělat s hotovostí - mám ji držet a čekat na lepší příležitosti, nebo ji investovat do těchto rostoucích komodit? A co vaše osobní zkušenosti s podobnými situacemi? Jak jste se zachovali a jaké rozhodnutí vám nakonec pomohlo? Vlastně by mě zajímalo i to, jestli byste doporučili nějaké konkrétní nástroje nebo fondy, které mohou pomoci v časech volatility. Také se ptám, jestli někdo z vás zvažoval využití derivátů jako hedgingové strategie proti riziku ztrát? Je to vůbec dobrý nápad? Děkuji za všechny názory a tipy!