Má smysl investovat do NFT, když nemám zkušenosti?
Nedávno jsem se dostal k tématu NFT a musím říct, že je to pro mě naprosto nový svět. Slyšel jsem o tom, jak lidé vydělávají na digitálním umění, sběratelských kartách a dokonce i na meme, ale vůbec nevím, kde začít. Mám nějaké ušetřené peníze a trochu mě láká myšlenka investice do něčeho tak inovativního jako jsou NFT, ale nejsem si jistý, jestli bych měl skočit do takového rizika bez předchozích zkušeností. Je to něco, co by mohl zvládnout někdo jako já, kdo má spíše základní znalosti o financích a investování? Nebo je to spíše doména pro profesionály nebo lidi, co už v tom mají nějakou praxi? Jak se vlastně určuje hodnota NFT? Měl bych se bát podvodů nebo ztráty peněz? A co když se rozhodnu investovat a pak zjistím, že to není taková bomba, jak jsem si myslel? Není lepší počkat a podívat se na to z povzdálí? Vím, že každá investice nese riziko, ale jak velké je to právě u NFT? Nechci investovat do něčeho, čemu vůbec nerozumím. Dává smysl začít s malými částkami nebo je lepší se tomu vyhnout úplně? Rád bych slyšel názory lidí, kteří už do NFT investovali nebo se tím zabývají delší dobu. Jak jste začínali vy? A co byste poradili někomu, kdo nemá žádné zkušenosti?