Jaký je rozdíl mezi TER a ostatními poplatky ETF?
Když se bavíme o investicích do ETF, pořád se setkávám s pojmy jako TER, ale i různé další poplatky, které s tím souvisejí. Zajímalo by mě, co přesně znamená zkratka TER, protože jsem slyšel, že to je něco jako celkový nákladový poměr. Ale jaký je vlastně rozdíl mezi tímto TER a dalšími poplatky, které ETF mohou mít? Například, slyšel jsem o transakčních poplatcích, výkonnostních poplatcích nebo nějakých skrytých nákladech. Jak to všechno funguje dohromady? Může mi někdo vysvětlit, jaký vliv mají tyto poplatky na celkovou výkonnost investice? A proč bych se měl soustředit právě na TER, když existují i jiné náklady spojené s investováním do ETF? Hrozně rád bych pochopil, jak si vlastně spočítat celkové náklady na investici a co všechno bych měl vzít v úvahu při výběru správného ETF. Je to složitější, než to vypadá, nebo je to jen o tom přečíst si pár číslic a tabulek? Vím, že investice do ETF jsou považovány za relativně jednoduché a výhodné, ale potom narazím na tyto různé poplatky a mám z toho trošku chaos. Mohou mi prosím někdo objasnit tyto pojmy a jak se liší jednotlivé typy poplatků u ETF? Děkuji!