Jak nejlépe uchovávat své kryptoměny, abych se vyhnul hackerům?
V poslední době se hodně mluví o bezpečnosti kryptoměn a já bych chtěl vědět, jak to vlastně uchovávat, abych měl klid a opravdu se vyhnul hackerům. Mám nějaké bitcoiny a další altcoiny, ale pořád mám strach, že by mi je mohli ukrást. Slyšel jsem o různých peněženkách - hardwarových a softwarových, ale jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? Je lepší mít kryptoměny v hardwarové peněžence nebo se dá bezpečně uchovávat i v online peněžence? Co si myslíte o použití burz pro uchovávání kryptoměn? Je to vůbec bezpečné? Jaké další metody ochrany bych měl zvážit, třeba dvoufázové ověření nebo něco jiného? A co zálohování? Jak to udělat správně, abych neztratil přístup ke svým prostředkům v případě ztráty zařízení? Zajímají mě také zkušenosti ostatních, jestli někdo z vás už měl nějaké problémy s hackery nebo ztrátou kryptoměn. Jaké tipy a triky byste doporučili pro někoho, kdo s kryptoměnami teprve začíná? Hlavně chci mít jistotu, že moje investice jsou v bezpečí a že neudělám nějakou hloupost. Děkuji za všechny rady!