Charts.cz/Fórum/Jak nejlépe uchovávat své kryptoměny, abych se vyhnul hackerům?

Jak nejlépe uchovávat své kryptoměny, abych se vyhnul hackerům?

V poslední době se hodně mluví o bezpečnosti kryptoměn a já bych chtěl vědět, jak to vlastně uchovávat, abych měl klid a opravdu se vyhnul hackerům. Mám nějaké bitcoiny a další altcoiny, ale pořád mám strach, že by mi je mohli ukrást. Slyšel jsem o různých peněženkách - hardwarových a softwarových, ale jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? Je lepší mít kryptoměny v hardwarové peněžence nebo se dá bezpečně uchovávat i v online peněžence? Co si myslíte o použití burz pro uchovávání kryptoměn? Je to vůbec bezpečné? Jaké další metody ochrany bych měl zvážit, třeba dvoufázové ověření nebo něco jiného? A co zálohování? Jak to udělat správně, abych neztratil přístup ke svým prostředkům v případě ztráty zařízení? Zajímají mě také zkušenosti ostatních, jestli někdo z vás už měl nějaké problémy s hackery nebo ztrátou kryptoměn. Jaké tipy a triky byste doporučili pro někoho, kdo s kryptoměnami teprve začíná? Hlavně chci mít jistotu, že moje investice jsou v bezpečí a že neudělám nějakou hloupost. Děkuji za všechny rady!

167 slov
1.7 minut čtení
13. 11. 2024
Lukáš Kysela
Lukáš Kysela

Takže, pokud chceš držet svoje kryptoměny v bezpečí, doporučuju jít hlavně do hardwarové peněženky. Ty jsou mnohem bezpečnější než softwarový peněžky nebo online burzy. Hardwarovky ti uchovávají soukromé klíče offline, což je skvělá ochrana proti hackerům. Softwarový peněženky jsou fajn pro drobnější částky, ale rozhodně ne na dlouhodobé držení větších investic. Burzy? To radši ne, pokud je to jen na trading, tak ok, ale neskladuj tam dlouhodobě. Když burza padne nebo tě hacknou, můžeš přijít o všechno.

Dvoufázový ověření je must-have! Zapni to všude, kde to jde. Taky si udělej zálohu svých klíčů a seed frází. Zapiš si to na papír a schovej to někam bezpečně. Nikdy to nedávej na cloud nebo do online dokumentů. Pokud ztratíš zařízení, budeš mít šanci se k tomu dostat.

Měli jsme tu už pár lidí, co ztratili peníze kvůli phishingu nebo špatné burze. Buď opatrnej a nezačínej s velkýma částkama hned. Radši se nejdřív vzdělávej a zjisti víc o tom, jak to funguje. To je klíč k úspěchu.

162 slov
1.6 minut čtení
29. 11. 2024
Oldřich Hradil
Oldřich Hradil

Takže, pokud chceš mít svoje kryptoměny v bezpečí, doporučuju investovat do hardwarový peněženky. Ty jsou fakt nejbezpečnější, protože klíče k tvým mincím jsou offline. Softwarový peněženky, co máš na mobilu nebo počítači, sou sice pohodlný, ale víc náchylný na hacky. Burzy? No, já je moc nedoporučuju pro dlouhodobý uchovávání. Když tam máš krypto, jsi vlastně pořád v riziku. Burzy dost často hackujou a ty bys mohl přijít o všechno.

Dvoufázový ověření je super věc – to bych nezapomněl zapnout. A co se týče zálohování, udělej si papírovou kopii seed fráze a dej ji někam v bezpečí. Nechceš přece přijít o všechno kvůli ztrátě zařízení.

A pokud jde o zkušenosti, pár lidí kolem mě už přišlo o krypto, většinou kvůli burzám nebo phishingu. Buď opatrnej, sleduj co děláš a hodně si čti o tom, jak zabezpečit svoje věci. Nezapomeň, že bezpečnost je na první místě!

144 slov
1.4 minut čtení
2. 3. 2024
Soňa Havelková
Soňa Havelková