Na co si dát pozor při koupi NFT?
V poslední době se o NFT mluví skoro všude, ale když přijde na koupi, člověk si není jistý, co všechno by měl mít na paměti. Je jasné, že svět digitálního umění a sběratelských předmětů je velmi rozmanitý, ale co když narazím na podvod? Jak poznám, že je dané NFT skutečně originální a ne jen nějaká kopie? A co ta cena? Mám se řídit jen tím, co vidím na trhu, nebo existují nějaké skutečně důležité faktory, které ovlivňují hodnotu? Když už mluvím o hodnotě, je dobré myslet na to, jak snadno se dané NFT prodá v budoucnu. Měli byste mít nějakou strategii pro prodej, nebo je to spíš risk, že za pár let nikoho nezajímá? Taky bych chtěl vědět, jestli jsou nějaké poplatky nebo skryté náklady spojené s transakcemi s NFT, o kterých by bylo dobré vědět dopředu. A co autorství? Jak zjistím, kdo vytvořil daný kousek a jaká je jeho historie? Mám se bát koupit NFT od méně známých umělců, nebo mají i oni potenciál stát se populárními? Jak moc je důležitá komunita kolem daného projektu? A ještě jedna věc – jak moc ovlivňuje celkový trh s kryptoměnami ceny NFT? Dalo by se říct, že je to všechno propojené, ale jak vlastně zjistit, co sledovat? Je toho tolik a já bych rád dostal nějaké rady od zkušenějších. Co doporučujete? Na co si dát pozor?