Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší kryptoměny pro staking a jaké mají výnosy?

Jaké jsou nejlepší kryptoměny pro staking a jaké mají výnosy?

Zajímalo by mě, jaké kryptoměny jsou v současnosti nejvhodnější pro staking. Slyšel jsem, že staking může být skvělý způsob, jak získávat pasivní příjem, ale nejsem si jistý, které coiny se vyplatí zvolit. Vím o několika populárních projektech, ale rád bych měl přehled o tom, co je teď na trhu nejlepší. Jaké mají tyto kryptoměny výnosy? Je to opravdu výhodné, nebo jsou rizika příliš vysoká? Jak dlouho obvykle trvá, než začnete vidět nějaké zisky ze stakingu? Také mě zajímá, zda je lepší mít staking v peněžence nebo ve speciálních poolích a jestli existují nějaké specifické platformy, které doporučujete pro staking. Jak se vyhnout podvodům a co sledovat při výběru kryptoměny pro staking? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a tipy. Díky!

119 slov
1.2 minut čtení
17. 5. 2023
Pavla Vašková
Pavla Vašková

Staking může být fakt fajn, pokud víš, co děláš. Takový Ethereum 2.0 je teď hodně v kurzu - výnosy tam bývají kolem 5-7% ročně, což není špatný. Další zajímavý coin je Cardano, tam se dají taky získat pěkné výnosy, něco kolem 4-6%. Teď frčí i Solana, ale pozor, tam ty výnosy se můžou hodně lišit podle poolu.

Pokud se ptáš na rizika, tak to určitě je potřeba brát v potaz - trh s kryptoměnami je dost volatilní a staking znamená, že svoje coiny zamkneš na nějakou dobu, takže nemůžeš rychle reagovat na změny trhu. Zisky obvykle začínáš vidět po nějakém měsíci, fakt záleží na projektu a poolu.

Co se týče toho, jestli stakovat v peněžence nebo poolu, já bych spíš doporučil peněženku - je to bezpečnější a máš větší kontrolu nad svým majetkem. Ale pokud nejsi zkušený, pool může být jednodušší volba. S platformama jako Binance nebo Kraken se dá taky dobře stakovat, ale dej si pozor na poplatky.

Podvody jsou bohužel běžné - sleduj recenze a klidně si ověřuj projekty na Redditu nebo Twitteru. Hlavně buď opatrný na nové projekty, co slibují vysoké výnosy bez podrobností o tom, jak fungují.

189 slov
1.9 minut čtení
16. 9. 2024
Božena Hradilová
Božena Hradilová

Takže pokud jde o staking, tak aktuálně jsou některé z nejlepších kryptoměn třeba Ethereum 2.0, Cardano, Solana nebo Polkadot. Tyhle projekty mají docela solidní výnosy, často kolem 5-10% ročně, ale záleží na konkrétní síti a podmínkách. Ale pamatuj, staking není bez rizika – můžeš přijít o část nebo i všechno, pokud se něco pokazí.

Co se týká zisků, většinou to trvá pár dní až týdnů, než začneš vidět první odměny. Mnoho lidí dává staking do peněženek, protože to je bezpečnější než na burzách. Ale specializované pooly můžou být taky dobrý způsob, jak získat vyšší výnosy bez nutnosti velkého množství coinů.

Hlavně si dej pozor na podvody - vybírej projekty s dobrou reputací a sleduj jejich komunity. Hodně pomůže pročíst si recenze a zkušenosti ostatních. A měj na paměti, že ne všechny coiny, co slibují vysoké výnosy, jsou legit. Takže buď opatrný a hodně štěstí!

144 slov
1.4 minut čtení
30. 1. 2024
Markéta Koutná
Markéta Koutná