Charts.cz/Fórum/Které kryptoměny teď rostou a proč?

Které kryptoměny teď rostou a proč?

Zajímalo by mě, jak to vypadá s kryptoměnami v současnosti. Četl jsem, že některé z nich teď zažívají slušný růst a chtěl bych vědět, které to jsou. Všude na internetu se mluví o různých coinech, ale není mi úplně jasné, co za tím stojí. Možná je to nějaký nový trend nebo technologie, co se objevila? Slyšel jsem něco o DeFi a NFT, ale nevím, jak to souvisí s růstem jednotlivých kryptoměn. Můžete mi doporučit konkrétní jména kryptoměn, na které bych se měl zaměřit? A co vlastně ovlivňuje jejich cenu? Mám na mysli nejenom nabídku a poptávku, ale třeba i zprávy z trhu nebo nějaké novinky, co můžou mít dopad na hodnotu. Zajímalo by mě i to, jestli je rozumné do těchto kryptoměn investovat teď, nebo je lepší počkat, až se situace vyjasní. Jaký máte názor na stabilitu těchto mincí? A co takhle budoucnost – myslíte si, že nějaké kryptoměny mají potenciál stát se dominantními hráči na trhu? Byl bych rád za vaše tipy a názory!

165 slov
1.7 minut čtení
11. 9. 2023
Karel Pešta
Karel Pešta

Teďka je situace na trhu s kryptoměnami docela zajímavá. V poslední době roste třeba Ethereum, což je asi jasný, protože se kolem něj točí spousta projektů v DeFi a NFT. Taky Bitcoin se pomalu zvedá, ale to už je takový evergreen. Další, co stojí za pozornost, jsou altcoiny jako Solana nebo Cardano – ty mají docela slušný technologie a komunitu, takže se o nich hodně mluví.

Růst většinou ovlivňují novinky v technologii, ale i celková nálada na trhu. Když se ukážou nějaký dobrý zprávy nebo když velký investoři něco nakupujou, tak to většinou posune ceny nahoru. Samozřejmě, že volatilita je obrovská, takže je jasný, že to může jít i dolů. Mnoho lidí investuje do kryptoměn kvůli spekulaci, což taky hraje roli.

Co se týče investování teďka, záleží na tvém rizikovém apetitu. Někdo radši počká na stabilizaci trhu, ale jiní vidí příležitosti a vstupují už teď. Dlouhodobě mají potenciál některé coiny jako Ethereum nebo Bitcoin zůstat dominantními hráči – ale nikdo neví, co se stane, takže si dej pozor na to, kolik peněz do toho dáváš.

173 slov
1.7 minut čtení
20. 1. 2025
Eva Hladíková
Eva Hladíková

Kryptoměny teď rostou fakt různě, ale mezi těmi, co se skloňují nejvíc, jsou určitě Bitcoin a Ethereum. Bitcoin má prostě status jako král krypta a teď zase překonal nějaké důležité úrovně, což přitahuje investory. Ethereum zase táhne DeFi a NFT projekty, což je teď hodně trendy. Lidi chtějí víc decentralizovaných financí a umění na blockchainu, takže to tlačí nahoru i jeho cenu.

Ovlivňuje to spousta věcí – zprávy z trhu, regulace, nebo třeba velcí investoři, co nakupují. Taky se hodně sleduje, co dělají burzy a jestli jsou nějaké novinky od vývojářů. Zda je rozumné investovat teď? To je těžký říct. Trh je dost volatilní a může rychle otočit. Někteří radí investovat po malých částkách, aby ses vyhnul velkým ztrátám.

Co se týče budoucnosti, tak Bitcoin i Ethereum mají potenciál zůstat dominantní, ale kdo ví? Může se objevit něco úplně nového a překvapivého. Takže sledovat trh a novinky je klíčový.

148 slov
1.5 minut čtení
14. 1. 2025
Richard Žemlička
Richard Žemlička