Charts.cz/Fórum/Nové trendy v investicích – co byste doporučili sledovat?

Nové trendy v investicích – co byste doporučili sledovat?

Zajímalo by mě, jestli existují nějaké nové trendy v investicích, které bych měl mít na radaru? V poslední době se hodně mluví o různých oblastech jako jsou kryptoměny, NFT, akcie a dokonce i investice do alternativních aktiv. Připadá mi to jako obrovská změna oproti tomu, jak se investovalo třeba před pěti lety. Chtěl bych vědět, co si myslíte o tom, kam se svět investic posouvá. Je dobré se začít zajímat o konkrétní sektory nebo technologie, které teď frčí? Mám pocit, že je spousta nových možností, ale nevím, kde začít. Například slyšel jsem o nějakých udržitelných investicích nebo ESG fondech, což mi přijde jako zajímavý směr. Jaké další oblasti byste doporučili? Mohlo by být užitečné i vědět, jaké trendy by mohly mít vliv na akciové trhy nebo nemovitosti v následujících několika letech. Jaké máte zkušenosti s investováním do těchto nových příležitostí? Rád bych slyšel vaše názory a tipy – co byste sledovali nebo do čeho byste investovali vy? Děkuji za všechny rady!

161 slov
1.6 minut čtení
20. 12. 2021
Adéla Říhová
Adéla Říhová

Sledovat trendy v investicích je fakt důležitý. Za poslední roky se hodně věcí změnilo. Kryptoměny a NFT jsou teď dost populární, ale jsou taky dost rizikový. Pokud se do toho chceš pustit, tak se připrav na velký výkyvy. Udržitelné investice a ESG fondy mají smysl, protože lidé víc a víc dbají na ekologii a etiku. Tenhle směr může mít dlouhý život. Další zajímavá oblast jsou technologie jako umělá inteligence nebo biotechnologie – to má potenciál hodně růst. Taky je fajn sledovat nemovitosti, ale teď je to dost drahý, takže je potřeba dávat pozor na poklesy cen. Zkrátka, diversifikuj a buď otevřený novým příležitostem, ale nezapomeň na vlastní výzkum. Držím palce!

110 slov
1.1 minut čtení
25. 3. 2024
Kristýna Králová
Kristýna Králová

Sleduju to taky a fakt je, že investování se dost mění. Kryptoměny a NFT jsou aktuálně v kurzu, ale je to dost rizikové, tak bacha na to. Udržitelné investice a ESG fondy jsou super směr, hodně lidí se na to dívá pozitivně a můžeš tím podpořit i ekologické projekty. Pak třeba technologie jako AI nebo obnovitelné zdroje energie, to má potenciál porůst. Mě osobně zajímají i investice do nemovitostí, zvlášť v městech s růstovým potenciálem, ale tam už chceš mít víc znalostí o trhu. Takže bych doporučil sledovat trendy v technologiích, ekologii a zároveň si dávat pozor na přehnané hype kolem kryptoměn. Buď opatrný a diversifikuj portfólio.

107 slov
1.1 minut čtení
5. 4. 2024
Dana Zajícová
Dana Zajícová