Charts.cz/Fórum/Jak začít s DeFi pro pasivní příjem v roce 2025?

Jak začít s DeFi pro pasivní příjem v roce 2025?

DeFi se poslední dobou stává čím dál tím více populární a já bych rád věděl, jak se do toho pustit, abych mohl mít nějaký pasivní příjem. Mám pocit, že s tím, jak se technologie vyvíjí, je to skvělá šance, ale já nemám moc zkušeností a nevím přesně, jak začít. Co všechno bych měl udělat, abych se v tom neztratil? Myslíte, že je dobré začít investovat do nějakých stabilních coinů nebo raději do projektů s vysokým potenciálem, i když jsou rizikovější? Jaké platformy jsou nejlepší na staking nebo lending? A co tokeny, mají smysl je nakupovat hned na začátku nebo je lepší počkat? Je tu někdo, kdo už s DeFi začal a mohl by podělit o zkušenosti? Jaké jsou hlavní chyby, kterým bych se měl vyhnout? Taky mě zajímá, jestli mám mít nějakou strategii pro diverzifikaci investic nebo stačí mít pár kvalitních projektů. A co bezpečnost? Jak zabezpečit své investice v DeFi? Mám si pořídit hardwarovou peněženku nebo stačí softwarová? Všechny tyto otázky mi běží hlavou a budu vděčný za jakékoliv tipy a rady. Jak to vidíte vy v roce 2025?

180 slov
1.8 minut čtení
24. 11. 2024
Jitka Švábová
Jitka Švábová

DeFi je fakt zajímavá oblast, ale taky dost riskantní. Pokud chceš začít, doporučuju se nejdřív pořádně vzdělat. Přečti si nějaké články a sleduj videa, abys pochopil základy. S investováním do stabilních coinů bys měl začít, protože jsou méně volatilní. Až si na to zvykneš, můžeš zkusit i rizikovější projekty s potenciálem.

Pokud jde o platformy na staking nebo lending, hodně lidí doporučuje Uniswap nebo Aave. Ty mají dobrou reputaci a dost uživatelů. Co se týče tokenů, tak někdy je lepší počkat, než nakupovat hned na začátku, častokrát ceny klesnou.

Hlavní chyby? Nediverzifikuj příliš jen do jednoho projektu – rozlož si riziko. Bezpečnost je klíčová. Hardwarová peněženka je super volba pro uložení větších částek, softwarová je fajn na menší částky a rychlé transakce.

Určitě sleduj trh a buď opatrný s investicemi, protože DeFi se rychle mění. Držím palce.

135 slov
1.4 minut čtení
2. 1. 2025
Simona Hradilová
Simona Hradilová

DeFi je fakt zajímavá oblast, ale je dobrý mít na paměti, že to s sebou nese i rizika. Pokud chceš začít, doporučuji se nejdřív podívat na stabilní coiny, jako je USDC nebo DAI – ty jsou mnohem méně volatilní a můžeš s nimi začít s stakingem nebo lendingem na platformách jako Aave nebo Compound.

Když se rozhoduješ mezi stabilními coiny a rizikovějšími projekty, tak záleží na tom, kolik jsi ochotný riskovat. Pokud jsi nováček, tak bych šel raději do stabilnějších možností, než abych hned skákal do nějakých altcoinů s vysokým potenciálem.

Pokud jde o tokeny, je lepší počkat na nějakou stabilizaci trhu nebo alespoň udělat pořádný průzkum toho, do čeho investuješ. Hlavní chyby, kterým se vyhnout? Nesledovat trh a nespekulovat bez znalostí. Diverzifikace je důležitá, ale stačí mít pár kvalitních projektů a ne se rozpliznout do příliš mnoha investic.

Co se týče bezpečnosti, rozhodně bys měl zvážit hardwarovou peněženku – ta je mnohem bezpečnější než softwarová. DeFi je super příležitost, ale opatrnost je na prvním místě. Takže hodně štěstí!

168 slov
1.7 minut čtení
11. 6. 2024
Tomáš Košťál
Tomáš Košťál