Kde najdu nejlepší výnosy mezi dluhopisy a akciemi?
Přemýšlím, jaké investice by pro mě mohly být ty nejlepší, pokud hledám výnosy. Četl jsem, že dluhopisy bývají považovány za bezpečnější variantu investic, ale přitom akcie často přinášejí vyšší výnosy. Jak se v tom mám vyznat? Kde vlastně najdu informace o tom, které konkrétní dluhopisy nebo akcie nyní nabízejí nejlepší výnosy? Existují nějaké tipy na to, jak porovnat tyto dvě možnosti, nebo je lepší se zaregistrovat na nějaké investiční platformě, kde bych mohl sledovat trendy? Měl by člověk spíš vsadit na stabilitu dluhopisů nebo riskovat s akciemi, které mohou přinést víc peněz? A co třeba investice do ETF nebo podílových fondů, jsou tyto cesty lepší pro dosažení vyšších výnosů? Jaké jsou vaše zkušenosti s těmito možnostmi? Myslíte si, že je dobré mít diverzifikované portfolio a kombinovat oba typy investic? Jak se vlastně rozhodnout, když trh stále kolísá a nikdo neví, co bude zítra? Rád bych slyšel rady od těch, kteří už mají nějaké zkušenosti s investováním do dluhopisů a akcií.