Jak zjistit, které akcie koupit a které ne?
V poslední době mě hodně zajímá investování do akcií, ale mám z toho trochu chaos v hlavě. Četl jsem spoustu článků, ale pořád nevím, jak přesně zjistit, které akcie by stály za to koupit a které raději vynechat. Existuje nějaký způsob, jak analyzovat trh nebo konkrétní akcie? Myslím tím něco, co by mi mohlo pomoct pochopit, jestli je firma v dobré kondici nebo naopak má problémy? Všichni mluví o fundamentální analýze a technické analýze, ale pro mě je to zatím španělská vesnice. Jaké ukazatele bych měl sledovat? A co třeba trendy v oboru nebo ekonomické zprávy? Zajímají mě také názory těhle expertů, ale občas mám pocit, že si protiřečí. Měli byste nějaké tipy na aplikace nebo weby, kde bych se mohl dozvědět víc o akciových trzích a možná i o konkrétních firmách? A co když chci investovat do něčeho jako jsou startupy nebo menší firmy? Mám se bát vysokého rizika nebo to může být potenciálně výhodné? Také bych rád věděl, jestli je lepší investovat do různých sektorů nebo se soustředit na jeden a ten pořádně prozkoumat. Odpovídáte mi prosím na mé otázky a podělte se o vaše zkušenosti? Kde začít a na co si dát pozor při výběru akcií?