Proč jsou ETF vhodné pro nováčky v investování?
Zajímalo by mě, proč se vlastně doporučuje ETF jako dobrá volba pro začátečníky v investování? Slyšel jsem, že jsou to jakési fondy, které nabízejí snadný přístup k různým akciím a jiným aktivům bez nutnosti kupovat každou jednotlivou akcii zvlášť. To zní lákavě, ale co přesně je na nich tak výhodného? Je pravda, že díky nim můžu rozložit své investice a snížit riziko? Také jsem slyšel, že mají nižší poplatky než tradiční podílové fondy, což by mohlo být pro nováčky hodně důležité. Jak to vlastně funguje s obchodováním těchto ETF? Je to opravdu tak jednoduché jako obchodování s akciemi? A co volatilita? Jak moc se mění cena těchto fondů a má to nějaký vliv na moje investice? Rád bych věděl i o tom, jestli existují speciální typy ETF, které by mohly být pro začátečníka ještě více atraktivní. Jak bych měl začít vybírat ta správná ETF pro mou investiční strategii? Je lepší mít jedno ETF nebo spíš investovat do více různých typů? Díky za jakékoli tipy a zkušenosti, které byste mohli sdílet.