Kdy je nejlepší kupovat ETF, když trh klesá?
Zajímalo by mě, jak to vlastně funguje s investováním do ETF v době, kdy celý trh klesá. Vím, že někteří lidé říkají, že je to ideální čas na nákup, protože se dá získat více za méně peněz, ale není to trochu riskantní? Kdy přesně je tedy ta správná chvíle? Měli bychom čekat, až trh dosáhne nějakého dna, nebo je lepší začít nakupovat hned jakmile začnou ceny klesat? Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto tématem? A co třeba průměrování nákupní ceny - má to smysl v takové situaci? Nechci se dostat do pasti a později litovat, že jsem kupoval v nevhodný čas. Jaké faktory vlastně ovlivňují rozhodnutí o investování do ETF právě během poklesu trhu? Je dobré sledovat nějaké indikátory nebo ekonomické zprávy, které by mohly naznačit obrácení trendu? Zajímalo by mě také, jestli se liší strategie pro různé typy ETF - například akciové versus dluhopisové. A co vlastně říkáte na diversifikaci portfolia v těchto časech? Je lepší mít více různých ETF, nebo se soustředit na pár vybraných? Co si o tom myslíte?