Charts.cz/Fórum/Jak najít kryptoměny, které ještě nevzrostly?

Jak najít kryptoměny, které ještě nevzrostly?

V poslední době se hodně lidí zajímá o kryptoměny a jejich potenciál, ale mám takový pocit, že je to jako hledání jehly v kupce sena. Všichni víme, že některé altcoiny už zažily obrovské nárůsty a teď je těžké se rozhodnout, které z těch novějších projektů by mohly mít před sebou podobný růst. Jak vlastně zjistit, které kryptoměny ještě nevzrostly a mají šanci na zisk? Existují nějaké konkrétní metody nebo nástroje, které by mi pomohly s tímto hledáním? Myslím tím třeba analýzu tržní kapitalizace, sledování trendů nebo něco podobného. Zkoušel jsem procházet různé kryptoměnové burzy a analytické weby, ale přijde mi to jako časově náročné. Jak si vybrat ty správné projekty? Je lepší se dívat na nově vznikající kryptoměny nebo spíš na ty, které už nějakou dobu existují, ale zatím nemají takovou popularitu? Co si myslíte o různých indikátorech nebo signálech, které by mohly naznačovat potenciální růst? Rád bych se podíval na nějaké tipy nebo rady od těch, kdo mají s investováním do kryptoměn už nějaké zkušenosti. Jaký je váš názor na tohle téma?

173 slov
1.7 minut čtení
24. 2. 2020
Milena Kotková
Milena Kotková

No, hledání těch správných kryptoměn fakt není žádný med. Jedna z věcí, co můžeš zkusit, je sledovat tržní kapitalizaci. Zjisti si, které coiny mají malou tržní kapitalizaci a ještě se neproslavily. Na burzách jako CoinMarketCap nebo CoinGecko najdeš novinky a můžeš filtrovat podle různých kritérií. Taky se podívej na projekty, co mají solidní tým a něco zajímavého za sebou, třeba dobrý whitepaper.

Nově vznikající kryptoměny mají větší potenciál, ale taky vyšší riziko – spousta jich skončí na dně. Můžeš zkusit sledovat Reddit nebo Twitter, tam se hodně probírají nové projekty a trendy mezi lidmi. Někdy to chce jen trochu intuice a prostě se dívat na to, co lidi zajímá.

A ty indikátory? Můžeš používat RSI nebo MACD, ale musíš být opatrnej, protože to není 100% záruka úspěchu. Občas je dobrý mít i nějaké fundamentální analýzy v kapse a ne jen technické ukazatele. Nezapomeň na riziko a nevkládej do toho víc, než si můžeš dovolit ztratit.

154 slov
1.5 minut čtení
24. 7. 2023
Dominik Buchta
Dominik Buchta

Hledání kryptoměn, co ještě nevzrostly, je fakt oříšek. Mně se osvědčilo sledovat tržní kapitalizaci. Nové coiny s malou kapitalizací mají větší prostor na růst, ale je nutné dávat pozor, protože to může být i risk. Zkus si procházet stránky jako CoinGecko nebo CoinMarketCap, tam můžeš filtrovat dle různých parametrů. Důležitý je taky projekt s reálným využitím, takže koukni na whitepaper a tým za projektem. Sledování trendů na sociálních sítích a v kryptokomunitách je taky dobrý. Novější projekty mají potenciál, ale nemusíš je hned kupovat. Klidně zkus i ty starší, co už nějakou dobu frčí, jen prostě zatím nemají tolik pozornosti. A sleduj signály jako např. objem obchodování nebo novinky kolem projektu. To ti může říct hodně o budoucím růstu.

119 slov
1.2 minut čtení
2. 6. 2023
František Pecka
František Pecka