Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do kryptoměn a NFT bez rizika?

Jak začít investovat do kryptoměn a NFT bez rizika?

Zajímá mě, jak mohu začít investovat do kryptoměn a NFT tak, abych minimalizoval riziko. V poslední době slyším o spoustě lidí, kteří se do toho pustili a vydělali si slušné peníze, ale také o těch, kteří přišli o všechno. Jaké jsou tedy nejlepší způsoby, jak se do světa kryptoměn dostat, aniž bych se dostal do problémů? Je vůbec možné investovat do těchto nových technologií, aniž bych riskoval ztrátu co nejvíc? Mám se zaměřit na nějaké konkrétní projekty nebo kryptoměny, které jsou považovány za bezpečnější? Jaké platformy jsou nejlepší pro začátečníky a na co bych si měl dávat pozor? A co NFT, to je také velké téma, ale mám strach, že v tom ztratím přehled. Jak zjistit, zda je nějaký NFT skutečně hodnotný a jak se rozhodnout mezi různými digitálními uměními? Rád bych se vyhnul podvodům a zbytečným ztrátám. Mohli byste mi prosím poradit, co všechno bych měl zvážit předtím, než začnu investovat? Jaké jsou klíčové informace nebo strategie, které by mi mohly pomoci začít investovat rozumně a bezpečně?

168 slov
1.7 minut čtení
30. 10. 2022
Bedřich Drábek
Bedřich Drábek

Investování do kryptoměn a NFT není úplně bez rizika, ale dá se to zvládnout tak, abys minimalizoval ztráty. Zkus začít s menšími částkami, co si můžeš dovolit ztratit. Měj na paměti, že trh je dost volatilní, takže neinvestuj všechno najednou a rozlož si to. Podívej se na stabilnější kryptoměny jako Bitcoin nebo Ethereum – ty jsou obecně považovány za bezpečnější.

Pokud jde o platformy, Coinbase a Binance jsou fajn pro začátečníky, ale důležité je mít na paměti bezpečnost – používej dvoufázové ověření a nikdy nesdílej své přihlašovací údaje. Před investováním do NFT doporučuji pořádně prozkoumat projekt, podívat se na tým, co za tím stojí a jestli mají nějaké úspěchy v oblasti digitálního umění. Zkus také zjistit, jaký je zájem o konkrétní NFT – pokud je jich málo a poptávka roste, možná máš na něco zajímavého.

A hlavně sleduj trendy a buď opatrný u hodně nových projektů – tam bývá nejvíc podvodů. Rozhodně se vyhni klikání na podezřelé odkazy nebo nabídkám, co zní až moc dobře, aby to byla pravda. Chce to čas a trpělivost, tak nespěchej a vzdělávej se.

178 slov
1.8 minut čtení
6. 4. 2024
Tereza Vávrová
Tereza Vávrová

Investování do kryptoměn a NFT může být fakticky riskantní, ale pár tipů ti může pomoct minimalizovat riziko. Začni tím, že si uděláš pořádný průzkum. Než do něčeho investuješ, zjisti, co to je, jak to funguje, a co říkají odborníci. Zkus se zaměřit na stabilnější kryptoměny jako Bitcoin nebo Ethereum, které mají větší historii a důvěru trhu. Vyhýbej se nějakým podivným projektům s nízkým hodnocením.

Co se týče platforem, Coinbase nebo Binance jsou pro začátečníky celkem přívětivé a mají dobrou reputaci. Jen buď opatrnej na poplatky. Při investování do NFT je dobrý sledovat známé trhy jako OpenSea nebo Rarible. Ale pozor, hodnota NFT může být dost subjektivní. Zkontroluj, kdo je autor a jestli má nějakou reputaci.

Snaž se investovat jen to, co si můžeš dovolit ztratit, a nikdy nekupuj něco pod tlakem nebo kvůli hype. Načti si o podvodech v krypto světě, abys byl na pozoru. Rozděl si investice do víc projektů a nesázej všechno na jednu kartu. Důležitý je taky sledovat zprávy o trhu a mít přehled o cenových pohybech.

Na závěr - nezapomeň, že trh je volatile a investice do kryptoměn by měly být dlouhodobější. Takže klidně začni pomalu a s rozumem.

190 slov
1.9 minut čtení
9. 6. 2023
Dominik Kubíček
Dominik Kubíček