Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do kryptoměn a co je pro to potřeba?

Jak začít investovat do kryptoměn a co je pro to potřeba?

Přemýšlím o tom, že bych začal investovat do kryptoměn, ale vůbec nevím, kde začít. Zajímalo by mě, co všechno je potřeba mít na paměti, než se do toho pustím. Jaké jsou nejlepší platformy pro nákup a obchodování s kryptoměnami? Mám si vybrat nějakou konkrétní měnu, nebo je lepší diverzifikovat? Jaké jsou základní kroky, které musím udělat, aby bylo moje investování bezpečné? Slyšel jsem o různých peněženkách, ale nejsem si jistý, jaké jsou rozdíly mezi hardwarovými a softwarovými peněženkami. Jak zabezpečit své investice před hackery a podvody? A co byste doporučili jako rozumnou částku k investici na začátku? Je lepší začít s malým množstvím a postupně přidávat, nebo mám investovat víc hned od začátku? Co když trh spadne? Jak se na to připravit psychicky? Také by mě zajímalo, jestli je nějaký dobrý způsob, jak se vzdělávat v této oblasti. Existují nějaké knihy nebo online kurzy, které byste doporučili? Rád bych věděl také o aktuálních trendech v kryptoměnách a jestli jsou nějaké novinky, které bych měl sledovat. Děkuji za každou radu!

169 slov
1.7 minut čtení
8. 6. 2023
Michal Strnad
Michal Strnad

Investování do kryptoměn může být trochu matoucí, ale začít dá se. První krok je vybrat si nějakou dobrou platformu na nákup, třeba Binance nebo Coinbase. Ty jsou celkem uživatelsky přívětivé. Co se týče měn, je fajn mít diversifikaci, ale začni klidně s jednou nebo dvěma, které tě zaujaly, třeba Bitcoin a Ethereum.

Bezpečnost je důležitá. Hardwarové peněženky jako Ledger nebo Trezor jsou nejlepší pro uchování větších částek, softwarové peněženky jsou zase jednodušší na používání, ale méně bezpečné. A co se týče investic – nezačínej s velkým množstvím. Klidně investuj malou částku a postupně přidávej, až se budeš cítit jistější. Když trh spadne, buď v klidu a nesnaž se panikařit.

Vzdělávat se můžeš na YouTube, spoustu videí tam najdeš, nebo zkus nějaké online kurzy. Knihy jsou taky super, ale zaměř se na aktuální trendy a novinky v kryptoměnách, sleduj zprávy a fóra. Hodně lidi doporučuje sledovat Twitter a Reddit pro nejnovější info. Takže buď opatrný a hlavně si dej pozor na podvody.

161 slov
1.6 minut čtení
24. 11. 2024
Aleš Vyskočil
Aleš Vyskočil

Jasně, investování do kryptoměn může být dost matoucí, ale neboj, pár tipů ti pomůže. Začni tím, že si vybereš nějakou slušnou platformu na nákup, třeba Coinbase nebo Binance – obě jsou docela populární a uživatelsky přívětivé. Co se týče měn, je fajn diversifikovat, ale na začátku se klidně zaměř na jednu nebo dvě známé jako Bitcoin nebo Ethereum a až se do toho dostaneš, můžeš přidat další.

K bezpečnosti – rozhodni se, jestli chceš používat softwarovou nebo hardwarovou peněženku. Softwarová je pohodlnější, ale méně bezpečná. Hardwarová (např. Ledger) je dražší, ale tvoje krypto bude v bezpečí. Zabezpeč si to dvoufaktorovou autentizací a nenechávej krypto na burze delší dobu.

Ohledně částky – radši začni s menším množstvím, třeba pár tisícovek a uvidíš, jak to jde. Pokud trh spadne? To se stává, hodně lidí je nervózních, ale pokud držíš dlouhodobě, tak bys měl být v pohodě.

Vzdělávej se! Sleduj různé online kurzy a YouTube kanály o kryptoměnách. Knihy jako "Bitcoin a jiné kryptoměny" ti můžou taky pomoct pochopit základy. Sleduj aktuální trendy na Twitteru a různých fórech – komunita je dost aktivní a informace se rychle šíří.

183 slov
1.8 minut čtení
12. 3. 2024
Štěpán Sládek
Štěpán Sládek