Charts.cz/Fórum/Které altcoiny mají podle historických trendů největší potenciál v roce 2024?

Které altcoiny mají podle historických trendů největší potenciál v roce 2024?

Zdravím všechny investory a nadšence do kryptoměn! V poslední době jsem hodně přemýšlel o tom, jaké altcoiny by mohly mít v roce 2024 největší potenciál. Všichni víme, jak je trh s kryptoměnami dynamický a často nevyzpytatelný, ale pokud se podíváme na historické trendy, můžeme najít nějaké zajímavé tipy. Mám pocit, že některé altcoiny mají díky jejich technologii nebo komunitě šanci na výrazný růst. Například jsem slyšel hodně pozitivního o Ethereum a jeho aktualizacích, ale co ostatní? Co třeba Cardano, Solana nebo Polkadot? Vzpomínám si také na to, jak některé menší projekty v minulosti zaznamenaly nebývalý nárůst. Jaké jsou tedy vaše názory? Které konkrétní altcoiny byste doporučili sledovat v roce 2024 podle historických dat a analýz? Jaké faktory byste brali v úvahu při rozhodování o investicích do těchto alternativních kryptoměn? Budu rád za jakékoliv postřehy a tipy z vaší strany!

139 slov
1.4 minut čtení
12. 2. 2024
Stanislav Kraus
Stanislav Kraus

Já si myslím, že je dobrý koukat na projekty, co mají solidní základy a dobrou komunitu. Ethereum určitě zůstává na vrcholu, hlavně teď po těch upgradách, co přinášejí škálovatelnost a nižší poplatky. Cardano má potenciál s tou jejich vědeckou metodou a dlouhodobým plánem. Solana je zase rychlá a má hodně projektů na svý platformě. Polkadot by mohl mít fajn budoucnost díky interoperabilitě mezi řetězci. Pak jsou tu ještě menší altcoiny, jako Avalanche nebo Chainlink, co se dostávají do povědomí. Když sleduju trh, tak se mi líbí ty projekty, co mají reálné použití a silný tým za sebou. Historicky to vypadá, že když přijde býčí trh, tak altcoiny často vyletí mnohem víc než BTC. Takže hodně štěstí s investicemi!

118 slov
1.2 minut čtení
3. 12. 2024
Jitka Němcová
Jitka Němcová

Něco na tom je, že altcoiny jako Ethereum a Cardano mají solidní základnu a technologii, co by mohla posílit jejich cenu. Solana taky v poslední době hodně roste, ale musíme dávat pozor na její škálovatelnost a problémy s výpadky. Polkadot je zajímavý díky interoperabilitě, což může být klíčové pro budoucnost. Měli bychom sledovat i menší projekty, co se zaměřují na specifické sektory, třeba DeFi nebo NFT. Historie ukazuje, že tyhle projekty můžou v určitých obdobích vystřelit. Klíčový je taky sentiment trhu a jak reagují investoři na novinky a aktualizace. Rozhodně si udělejte vlastní průzkum a nezapomeňte diverzifikovat. Hlavně se nespoléhejte jen na jeden coin.

104 slov
1 minut čtení
14. 1. 2025
Andrea Zachová
Andrea Zachová