Charts.cz/Fórum/Jaké reklamní formáty se vyplatí na blogu?

Jaké reklamní formáty se vyplatí na blogu?

V poslední době jsem přemýšlel o tom, jaké reklamní formáty vlastně fungují nejlépe pro blogy. Zkoušel jsem různé věci, ale některé z nich mi přišly jako vyhozené peníze. Mám na mysli třeba bannerové reklamy, ale nevím, jestli je to to pravé. Přemýšlel jsem také o affiliate marketingu, ale není mi jasné, jaký produkt by mohl být pro čtenáře zajímavý a zda by to vůbec fungovalo. Mohou být videoreklamy efektivní? Viděl jsem, že někteří lidé je používají, ale mám obavy, že by mohly odradit čtenáře a snížit návštěvnost. A co třeba sponzorované příspěvky? Je to dobrý způsob, jak monetizovat blog, nebo je to už trochu passé? Jaký máte názor na PPC reklamu? Funguje to na blozích? Vím, že každý má jiný styl psaní a cílovou skupinu, tak mě zajímá, co se osvědčilo právě vám. Jak to máte s reklamním obsahem? Preferujete spíš kreativní přístup nebo jít po jistotě? Byl bych rád za jakékoli tipy nebo zkušenosti, co byste doporučili, abych zlepšil monetizaci svého blogu. Díky!

164 slov
1.6 minut čtení
19. 1. 2024
Jitka Dostálová
Jitka Dostálová

Reklamní formáty na blogu jsou fakt na zvážení. S bannerovkama to podle mě moc nefunguje, lidi je ignorujou. Zkus affiliate marketing, ale vyber si produkty, co sou relevantní pro tvůj obsah. Můžeš zkusit i sponzorovaný příspěvky, většinou to lidi berou, pokud je to přirozený a ne moc vtíravý. Videoreklamy? To je risk, někdo je má rád, někdo ne - záleží na cílovce. PPC reklama může být dobrá, ale musíš mít dost návštěvnosti, aby to mělo smysl. Kreativní přístup se vyplácí víc než jít po jistotě, ale zase nesmíš být moc mimo realitu. Zkoušej a zjistíš, co funguje!

97 slov
1 minut čtení
11. 6. 2024
Elena Zachová
Elena Zachová

Takže, co se týče reklamních formátů na blogu, hodně záleží na tvém publiku a tématu. Bannerovky obvykle moc nefungujou, lidi je ignorujou. Zkus affiliate marketing, ale vyber si produkty, co mají smysl pro tvé čtenáře. Pokud píšeš o zdraví, tak třeba nějaké doplňky stravy nebo fitness vybavení. Sponzorované příspěvky můžou být fajn, ale musíš mít kvalitní obsah, aby to mělo hodnotu pro čtenáře. Videoreklamy? To je risk, může to lidi odradit, ale pokud je to dobře udělaný, tak proč ne. PPC reklama může fungovat, ale musíš mít dostatečnou návštěvnost, jinak se ti to nevyplatí. Celkově je dobrý mix různých formátů a hlavně experimentovat. Hodně štěstí!

105 slov
1.1 minut čtení
8. 7. 2024
Radek Odehnal
Radek Odehnal